Μεγάλη αποκάλυψη στο Documento: Καλογρίτσας και οι σκανδαλώδεις διευκολύνσεις

Πώς Μητσοτάκης και Στουρνάρας καθάρισαν τον Καλογρίτσα από τα δάνεια στην Τράπεζα Αττικής

kalogritsas 1

Τον αποκαλούσαν «εργολάβο λάσπης» και «καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης» ή «κόκκινο εργολάβο του ΣΥΡΙΖΑ». Κατήγγειλαν δημόσια τις δανειοδοτήσεις και τα έργα που έπαιρνε ο επιχειρηματικός του όμιλος. Και όμως από τη στιγμή που ο Χρήστος Καλογρίτσας αποχώρησε από το Documento τον Μάρτιο του 2017 ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου ευνοϊκή μεταχείριση προς τον ίδιο και τις δανειοδοτήσεις του ομίλου του από την Τράπεζα Αττικής.

Mε διαδοχικές αποφάσεις η Τράπεζα Αττικής αύξησε τα ήδη υπέρογκα δάνεια του ομίλου Καλογρίτσα από 108 σε 113 εκατ. ευρώ, ενώ παρείχαν προς τον όμιλο χρηματοδότηση ακόμη 2 εκατ. ευρώ αφού πρώτα με μια λογιστική αλχημεία αφαίρεσαν χρέος ύψους 2,37 εκατ. ευρώ από το συνολικό χρέος του ομίλου προς την Τράπεζα.

Οι σκανδαλώδεις διευκολύνσεις συνεχίστηκαν τόσο το 2017 όσο και το 2018, με αποτέλεσμα να υπάρξει εσωτερική σύγκρουση στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής μεταξύ του τότε προέδρου της Τράπεζας Παναγιώτη Ρουμελιώτη και του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη. Μάλιστα ο Ρουμελιώτης ενημέρωσε για όσα συμβαίνουν στην Αττικής τόσο την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όσο και τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση άλλαξε και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κόμμα του οποίου βρισκόταν σε συνεχή πόλεμο με τον Καλογρίτσα όσο ο επιχειρηματίας εξέδιδε το Documento. O πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά τον Σεπτέμβριο του 2019 από πρώην νομικό σύμβουλο της Τράπεζας Αττικής για την ύπαρξη ποινικών ευθυνών στελεχών της Τράπεζας Αττικής σε ότι αφορά τη μεταχείριση του ομίλου Καλογρίτσα το 2017 – 2018. 

Μάλιστα για λογαριασμό της Τράπεζας είχε συνταχθεί και μηνυτήρια αναφορά από καθηγητή ποινικού Δικαίου που περιέγραφε τα αδικήματα αναλυτικά. Τίποτα όμως δεν συνέβη. Η Τράπεζα Αττικής δεν στράφηκε στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα η υπόθεση Καλογρίτσα να κουκουλωθεί, καθώς στο μεταξύ η κυβέρνηση ψήφισε και τον σκανδαλώδη νόμο για την ποινική δίωξη των τραπεζικών στελεχών μόνο κατόπιν υποβολής έγκλησης από την Τράπεζα και όχι αυτεπάγγελτα.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και Γιάννης Στουρνάρας ήταν ενήμεροι αλλά δεν έπραξαν τίποτα για να μην καθαρίσει με την υπόθεση αυτή ο Καλογρίτσας και τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη. Την ίδια ώρα μάλιστα που ο μέχρι πρότινος «εργολάβος λάσπης» Καλογρίτσας εντελώς ξαφνικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε αξιόπιστο πρόσωπο με όσα καταθέτει για τη CCC.

Τι συνέβη λοιπόν και ο Καλογρίτσας από «μαύρο πρόβατο» μετετράπη σε αξιόπιστο πρόσωπο για τη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Γιάννη Στουρνάρα για τον οποίο φρόντισαν να «κλείσει» η υπόθεση με τις δανειοδοτήσεις από την Τράπεζα Αττικής; Τα έγγραφα που παραθέτει αύριο το Documento είναι αδιάσειστα και ο καθένας μπορει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Περισσότερα όμως στο Documento της Κυριακής.

Πηγή: Documentonews.gr 

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…