Newsroom

Newsroom

Μεγάλη απάτη στο διαδίκτυο με ροζ ιστοσελίδες

Μια καλοστημένη απάτη με θύματα εκατοντάδες επισκέπτες ιστοσελίδων ερωτικού περιεχομένου έχει στηθεί στο διαδίκτυο. Ανυποψίαστοι επισκέπτες ροζ ιστοσελίδων καταγγέλλουν, το…

roz

Μια καλοστημένη απάτη με θύματα εκατοντάδες επισκέπτες ιστοσελίδων ερωτικού περιεχομένου έχει στηθεί στο διαδίκτυο. Ανυποψίαστοι επισκέπτες ροζ ιστοσελίδων καταγγέλλουν, το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών κατά την επίσκεψή τους στις εν λόγω ιστοσελίδες, το οποίο για να πάψει να υφίσταται απαιτείται η καταβολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash).

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης. Ήδη μέχρι στιγμής τα θύματα της καλοστημένης απάτης εκτιμώνται σε περισσότερα από 5.000.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά τη διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η πηγή του κακόβουλου λογισμικού εντοπίστηκε σε server στην Ουκρανία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι υπεύθυνοι στα χέρια της Υπηρεσίας.
Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F 8 αι επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).

Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την προσβολή από το κακόβουλο λογισμικό : 210-6476464 και 210-6476461, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…