Σε κατασχέσεις στο πλαίσιο ερευνών της σε εταιρείες με έδρα την Αττική και την Καστοριά προέβη σήμερα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία εκτιμά πως ένα κύκλωμα πίσω από απάτη τύπου «καρουζέλ», ένα είδος απάτης στημένο γύρω από την μη καταβολή ΦΠΑ σε διασυνοριακές συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκάλεσε ζημιά ύψους τουλάχιστον 46,9 εκατομμυρίων στα δημόσια ελληνικά και ενωσιακά ταμεία.
Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει ένα πολύπλοκο δίκτυο εταιρειών με έδρα τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τσεχία και την Ελλάδα, οι οποίες φέρονται να χρησιμοποιούνται για το εμπόριο μικρών ηλεκτρονικών ειδών σε ολόκληρη την ΕΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EPPO.
Στο πλαίσιο των ερευνών αναφέρεται πως κατασχέθηκαν μεγάλος όγκος εγγράφων, λογιστικών βιβλίων και ψηφιακών πειστηρίων, καθώς και 99 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και τρία πολυτελή αυτοκίνητα.
Η έρευνα οδήγησε επίσης στη δέσμευση κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 900 χιλιάδων ευρώ, καθώς και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη δέσμευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης:
Πρώην βουλευτής και επιχειρηματίας ζάχαρης εγκέφαλοι στο κύκλωμα απάτης με την μέθοδο «καρουζέλ»
Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Ξεσκέπασε απάτη εκατομμυρίων ευρώ με τη μέθοδο «Καρουζέλ»
Απάτες καρουζέλ και χρηματικές βλάβες εκατομμυρίων εις βάρος δημόσιων ταμείων
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια