Newsroom

Newsroom

Μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Χίο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Ενισχύσεις στη μάχη με τις φλόγες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χίο, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

5795a38e1dc52497778b4721

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Χίο όπου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα της Δευτέρας σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου και εξαπλώθηκε γρήγορα καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές διάσπαρτες εστίες. Καλλιέργειες μαστιχόδενδρων κάηκαν μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.

Στη μάχη με τις φλόγες αναμένεται να μπουν επιπλέον 77 πυροσβέστες και 21 οχήματα από τις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι λίγο καλύτερη καθώς έχουν πέσει οι άνεμοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ήδη 30 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 102 στρατιώτες, 40 εθελοντές, 15 οχήματα ΟΤΑ, έξι βυτιοφόρα, δύο μηχανήματα έργου, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου υπήρχε η συνδρομή δύο αεροσκαφών και έξι ελικοπτέρων.

Η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της νότιας Χίου Ελάτα, Βέσσα και Λιθί είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπου στη χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης», η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.

Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.



Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…