ΑΜ

Αβραάμ Μπεναρόγια Β'

Μεγάλες μορφές στα ψηφοδέλτια: ΝΔ – ΑντιΣΥΡΙΖΑ Συμμαχία

Γιατί Μαρκουλάκης κι όχι Τσουκαλαδάκης ή ο πολύς Πουλής στο Επικρατείας; Οι πρώην κνίτες και άλλοι εκλεκτοί του Μητσοτάκη.

doc 20141007 1354681 nd sigoyria

Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που δεν είναι – λέει – ΝΔ. Σώπα, τώρα, καλέ! Αν δεν είναι δεξιός ο Μαρκουλάκης, τότε ποιος είναι! Αλλά γιατί ο Μαρκουλάκης στο Επικρατείας κι όχι το άξιο τέκνο των «Παραιτηθείτε», ο Γιώργος (Mr Κολλαγόνος) Τσουκαλαδάκης που ρίχτηκε στην ταπεινή Ανατολική Αττική; Αίσχος, κ. Μητσοτάκη. Και δυο φορές αίσχος που δεν τέθηκε όχι στην τελευταία τιμητική θέση αλλά τιμής ένεκεν επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ, ο Σταμάτης («παλικάρι της φακής») Πουλής, ως κατ’ εξοχήν «άριστος» του Κυριάκου και του Αδωνη, εφόσον έχει να επιδείξει σελίδες δόξης λαμπρές στο αλμανάκ με το μεγάλο φαγοπότι του ΚΕΕΛΠΝΟ! (σσ. Τελικά ο πολύς Πουλής αρκέστηκε σε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Δυτικής Αττικής, μπας και με την τυχόν εκλογή του εξασφαλίσει και την πολυπόθητη βουλευτική ασυλία, καθώς αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις για το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ).

Γενικότερα τώρα, όσον αφορά στη σύνθεση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, πρέπει να τονιστεί ότι κακώς δεν σηματοδοτείται – κατ’ αντιστοιχίαν και του «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» –, ότι πρόκειται για ψηφοδέλτια του εκλογικού σχήματος «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑντιΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»… Οχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά τουλάχιστον για να μην αδικούνται κάποιες μεγάλες μορφές, βασικά πολιτικών γυρολόγων και «ανεξάρτητων» (τρομάρα μας) δημοσιογράφων, που έσπευσαν να συστρατευτούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ο οποίος και τους αγκάλιασε/υιοθέτησε) όχι τόσο γιατί έγιναν εν μια νυκτί ακραιφνείς νεοδημοκράτες αλλά από το αντιΣΥΡΙΖΑ/αντιαριστερό/αντικομμουνιστικό μένος που τους διακατέχει.

Από την εν λόγω αντιΣΥΡΙΖΑ συνομοταξία, ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις όψιμων (ή και λίγο παλιότερων) Κυριακολάγνων, που συνωστίστηκαν στην αυλή της αγίας οικογένειας Μητσοτάκη, πρωτίστως ή και αποκλειστικά επειδή μισούν τον Αλέξη Τσίπρα και τους λοιπούς… Μαδούρους του ΣΥΡΙΖΑ (όχι όμως και τους νυν συνοδοιπόρους τους στη ΝΔ ακροδεξιούς Βορίδηδες, Αδώνηδες, Πλεύρηδες, κ.ο.κ., οι οποίοι είχαν ήδη κάνει στοχευμένο εισοδισμό στο ρετιρέ της δεξιάς πολυκατοικίας, που άλλωστε είναι μια «πολυφασματική» παράταξη όπως το είπε κουλτουριάρικα η καθηγήτρια ΕΜΠ κα Τόνια Μοροπούλου, όψιμη «άριστη» της ΝΔ κι αυτή, ίσως αφής στιγμής είδε το φως το αληθινό στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων…).

* Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (βουρ για εισβολή τανκς στην ΕΡΤ μαζί με τους Χρυσαυγίτες), που κοσμεί το νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο στην Α’ Αθηνών.

* Ο Πέτρος Τσατσόπουλος (έχω γαμ… τη μισή Αθήνα), στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

* Ο πολύπλαγκτος Γρηγόρης Ψαριανός (θα αναλάβω το υπουργείο Πολιτισμού για να το κλείσω την επομένη), στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

* Ο Δημήτρης Καιρίδης (δεινός Συριζοφάγος/Τσιπροφάγος από την τηλεοπτική συχνότητα του «Action24»), στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

* Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος (από τα πρώτα αντιΣΥΡΙΖΑ πιστόλια του «Πρώτου Θέματος»), στη Β’ Πειραιά.

* Ο Αντώνης Πανούτσος (άλλοτε ΠΑΣΟΚος και διαχρονικός μετρ της μπουρδολογίας επί παντός του επιστητού), στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

* Ο Γιάννης Καλλιάνος (ένα βαρομετρικό χαμηλό τον έφερε από υπασπιστή του Βασίλη Λεβέντη στο μητρώο του Κούλη), στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

* Και φυσικά οι παντός καιρού και δεξιάς όχθης πρώην Ποταμίσιοι βουλευτές Ιάσων Φωτήλας (υποψήφιος ΝΔ στην Αχαΐα), Χάρης Θεοχάρης (Νότιος Τομέας Αθηνών), Γιώργος Αμυράς (Ιωάννινα), κ. ά. 

Δόξα και τιμή στους πρώην κνίτες του Κυριάκου

Και εις επίρρωση τού ότι ο Κυριάκος τόλμησε και υλοποίησε την αμφίπλευρη διεύρυνση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ιδού και ένα «καρέ του άσσου» από τις πιο γνωστές πρώην κνίτικες μορφές που συμπεριέλαβε (ή στρατεύτηκαν οι ίδιοι στην αντιΣΥΡΙΖΑ συμμαχία): 

* Τάκης Θεοδωρικάκος (4ος στο Επικρατείας της ΝΔ). Πρώην Γραμματέας της ΚΝΕ (1990-91), αλλά στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι είχε γενικώς «κοινωνική και πολιτική δράση στα νεανικά του χρόνια στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς»… Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι «ύστερα από 30 χρόνια εργασίας, συναντήθηκε με το μεταρρυθμιστικό όραμα και τον πολιτικό λόγο του μέτρου και της λογικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016»… Λεπτομέρεια, που φυσικά δεν αναγράφεται, το ότι ως επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ (από το 2000 ως το 2016), έχει καταγραφεί στο πάνθεον των… σκιτζήδων δημοσκόπων, ιδιαίτερα στις διαδοχικές βουλευτικές εκλογές του 2012, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

* Τόνια Μοροπούλου (υποψήφια ΝΔ στα Δωδεκάνησα). Στέλεχος της ΚΝΕ (μέλος ΚΣ) και του ΚΚΕ, πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης (από τους Χημικούς Μηχανικούς ΕΜΠ) στην εξέγερση του Νοέμβρη ’73, ενώ υπήρξε και από τους πρώτους εκφωνητές στον παράνομο ραδιοσταθμό «Εδώ Πολυτεχνείο». ‘Η αλλιώς, όπως εύστοχα γράφτηκε στο Twitter: «Από την ΚΝΕ/ΑντιΕΦΕΕ και την Συντονιστική Κατάληψης του Πολυτεχνείου ως το Κοσκωτοσύστημα κι από κει στην αυλή της οικογένειας Μητσοτάκη, μιας Τόνιας Μοροπούλου δρόμος»… Παρεμπιπτόντως, όπως αποκαλύπτει το Documento της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019, η κα Αντωνία (Τόνια) Μοροπούλου έπαιρνε (επί επταετία) παράνομα σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα και το δημόσιο απαιτεί την επιστροφή 71.051,43 ευρώ από την καθηγήτρια του ΕΜΠ και νυν υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. 

* Χαράλαμπος Παπαδημητρίου (υποψήφιος ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών). Ο ξακουστός κος Μπάμπης, το γνωστό πιστόλι του ΔΝΤ (και της συνεργασίας ΝΔ και σοβαρής Χρυσής Αυγής, για να μην ξεχνιόμαστε…) μέσα από την τηλεοπτική και ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Ο Χαράλαμπος ήταν μέλος της ΚΝΕ στα φοιτητικά χρόνια του στη Γαλλία, όπου σπούδασε (οικονομικές επιστήμες) στο Πανεπιστήμιo Paris Nanterre.

* Δημήτρης Τσιόδρας (υποψήφιος ΝΔ στην Α’ Αθηνών). Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του αποξηραμένου Ποταμιού, ήταν οργανωμένος στην ΚΝΕ από μαθητής, ενώ ως φοιτητής στο Πολιτικό της Νομικής διετέλεσε πρόεδρος του τμήματός του. Κομματικά έφτασε μέχρι το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, όπου συνυπήρξε και με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα», που έλεγε κι ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Καλώς ήρθε το δολάριο» (1967).

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…