Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους της Ρεάλ

Η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, Βινίσιους, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Ισπανία αλλά και την FIFA

real madrid vini jr

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής τη Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βαλένθια για τη La Liga.

Όπως κατήγγειλε ο Τιμπό Κουρτουά, από το 20ό λεπτό οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν ήχους πιθήκου απευθυνόμενοι στον Βραζιλιάνο, ενώ τον φώναζαν «μαϊμού» και «χαζό».

 

Ο ίδιος ο Βινίσιους τοποθετήθηκε μέσω Instagram λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα. «Το έπαθλο που κέρδισαν οι ρατσιστές ήταν η αποβολή μου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι η La Liga», έγραψε. και πρόσθεσε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη ούτε η τρίτη. Ο ρατσισμός είναι φυσιολογικός στην La Liga. Είμαι πραγματικά λυπημένος. Το πρωτάθλημα που ανήκε κάποτε στον Ροναλντίνιο, στον Ρονάλντο, στον Κριστιάνο και στον Μέσι ανήκει σήμερα στους ρατσιστές».

Οργή Αντσελότι

Ο Κάρλο Αντσελότι, πήρε θέση για το επεισόδιο και επεσήμανε ότι «η La Liga έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό»

«Σκέπτομαι να βγάλω έναν παίκτη λόγω ρατσισμού, δεν μου είχε συμβεί ποτέ. Αυτό που συνέβη σήμερα έχει ήδη συμβεί σε εμάς, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Είναι απαράδεκτο. Η ισπανική La Liga έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό. Και το πρόβλημα δεν είναι ο Βινίσιους. Ο Βινίσιους είναι το θύμα. Αλλά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα», δήλωε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Θέση για το ζήτημα και το περιστατικό, πήρε και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος καταδίκασε τον ρατσισμό εναντίον του Βινίσιους: «Δέχθηκε επίθεση. Τον είπαν πίθηκο. Δεν είναι δυνατόν, στα μέσα του 21ου αιώνα, να υπάρχουν τόσο έντονες φυλετικές προκαταλήψεις σε τόσα γήπεδα ποδοσφαίρου».

Έντονη αντίδραση Ινφαντίνο

Τη στήριξή του στον Βινίσιους Τζούνιορ για τη νέα ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε εξέφρασε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να κάνει τρεις προτάσεις ενάντια στον ρατσιμό.

 

«Πλήρης στήριξη στον Βινίσιους. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία και η FIFA στέκεται δίπλα σε όσους βρέθηκαν σε μια τέτοια κατάσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ.

Γι’ αυτό η διαδικασία των τριών βημάτων υπάρχει στις διοργανώσεις της FIFA και προτείνεται σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου. Πρώτον, διακόπτεις τον αγώνα, το ανακοινώνεις.

Δεύτερον, οι παίκτες φεύγουν από το γήπεδο και ο ομιλητής ανακοινώνει ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ο αγώνας θα διακοπεί. Ο αγώνας ξαναρχίζει, και μετά, τρίτον αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ο αγώνας θα διακοπεί οριστικά και οι τρεις βαθμοί θα πάνε στον αντίπαλο. Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες και σε όλα τα πρωταθλήματα.

Σαφώς, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει, αλλά πρέπει να το κάνουμε και πρέπει να το στηρίξουμε μέσω της εκπαίδευσης» ήταν το μήνυμα του Τζιάνι Ινφαντίνο στα social media.

Το μήνυμα Τζιάνι Ινφαντίνο

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…