Newsroom

Newsroom

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στην αστυνομική βία και τον αυταρχισμό

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό

poreia1

Πλήθος κόσμου μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας ούτως ώστε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του στο πογκρόμ αστυνομοκρατίας και καταστολής το οποίο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Χιλιάδες πολίτες, μέλη συλλογικοτήτων, φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη συνδικάτων και σωματείων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων για την «Ηέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό».

Με κεντρικό σύνθημα «Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ’ το σπίτι μας μονάχα για δουλειά» οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία κι άλλοι φορείς έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα μπροστά από τη Βουλή και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό κατά του οργίου αστυνομοκρατίας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δε λείπουν και τα συνθήματα υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, αλλά και για την κυβερνητική διαχείριση στο «μέτωπο» της πανδημίας.  «Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία», αναφέρει ένα χαρακτηριστικό σύνθημα.

Στις 19:00 ο όγκος των διαδηλωτών ξεκίνησε πορεία από την Πλατεία Συντάγματος με κατεύθυνση την Ομόνοια.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…