«Μέγα» εμβολιαστικό κέντρο και εμβόλια με το σταγονόμετρο

Στο Μαρούσι, για να επιθεωρήσει το πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός.

5242436

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, εμφανίσθηκε ικανοποιημένος για την επιχείρηση «Ελευθερία», δηλώνοντας: «Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας (…) ανάλογα με τη ροή εμβολίων πού λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «διότι έχουν στελεχώσει το κέντρο αυτό» και ενημέρωσε πως θα λειτουργεί «σε πρώτη φάση από τη Δευτέρα» από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ «με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου».

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, 45 ημέρες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος τόνισε ότι χθες ξεπεράσαμε τις 500.000 εμβολιασμούς και δεσμεύτηκε πως «θα αυξάνουμε συνεχώς τη δυναμικότητα του συστήματος έτσι ώστε ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων να εμβολιάζουμε όσους περισσότερους μπορούμε».

Ο σταθμός, οι χώροι, το προσωπικό

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν σε αυτόν, 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα. Η έναρξη του σταθμού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων. Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.