Το meaculpa.gr δημοσίευσε παράνομα "λίστα" με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου.

Σε ένα άκρως εθνικιστικό δημοσίευμα προχώρησε η ιστοσελίδα meaculpa.gr

cover
NewsRoom 14/09/2021 | 23:16

Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τα ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, παρουσιάζοντας τον κατάλογο ως "σοκαριστικό", θέλοντας να αναδείξει και καλά το οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα. 

 

Στη συνέχεια, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι από τις "ελάχιστες εξαιρέσεις" βουλευτών που ασχολείται με το ζήτημα, καθώς όπως αναφέρει, καμία επιτυχία της κυβέρνησης σε κανέναν τομέα δεν αναιρεί την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική πρωτεύουσα. Τι θέλει άραγε να πει ο ποιητής;  Εκτός ότι αδειάζει  ευθέως την κυβέρνηση, στην συνέχεια δημοσιοποιεί παράνομα (προσωπικά δεδομένα) ονόματα ανήλικων μαθητών, με την δικαιολογία ότι βρήκε ως  πηγή για τη λίστα, ότι "κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης". Μάλιστα ο Βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απείλησε τον δημοσιογράφο Άρη  Χατζηστεφανου με μήνυση ψευδόμενος πως δεν είχε δημοσιευθεί η λίστα.

 

Κατέβασε τον κατάλογο 

 

Λιγη ώρα αργότερα το meaculpa κατεβασε τον κατάλογο καθώς όπως ανέφερε σε ανάρτηση του έγινε λάθος... εκ παραδρομής

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο twitter αναφέρει ο ιστότοπος:

''Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό''.