Με υστέρηση τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού

Κατά 3,95 δισεκατομμύρια ευρώ υστερούν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού που ανήλθαν στα 51,32 δις. ευρώ. Το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε…

hrimata 1

Κατά 3,95 δισεκατομμύρια ευρώ υστερούν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού που ανήλθαν στα 51,32 δις. ευρώ.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε στα 3,64 δισ. ευρώ από 5,44 δισ. ευρώ που ήταν το 2013.
Τα έσοδα σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη παρουσίασαν μεγάλες αποκλίσεις με αποτέλεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφωθεί το 2014 στο 1,92 δισ. ευρώ όταν το 2013 ήταν 603 εκατομμύρια ευρώ και ο στόχος του 2015 για 4,93 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με αναλυτές, η κατάσταση αυτή είναι σημάδι της «κούρασης» των φοροδοτικών πηγών, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Την κατάσταση σχολίασε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος με την εξής δήλωση: «Οι αποκλίσεις που παρουσιάστηκαν στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού το 2014, αποτελούν το τελευταίο δείγμα γραφής μιας αποτυχημένης κυβέρνησης. Η επιμονή της σε μια αδιέξοδη πολιτική, που έθετε τους στόχους του Μνημονίου πάνω από τις ανάγκες και τις αντοχές της κοινωνίας, είναι ο βασικός λόγος για αυτή την κατάσταση.
Η κυβέρνηση επέβαλε σειρά άδικων φόρων, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν, με αποτέλεσμα αντί να αυξάνονται τα έσοδα, να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για να καλύψει την υστέρηση εσόδων, προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη περικοπή δαπανών, με δραματικές συνέπειες στις παροχές του κοινωνικού κράτους αλλά και στην ανάπτυξη, λόγω της μείωσης των δημοσίων επενδύσεων.
Όπως είχα πει πριν από 2 χρόνια, η ελληνική οικονομία μοιάζει σαν το «χαμστεράκι» που συνεχώς τρέχει πάνω στη ρόδα, αλλά μένει πάντα στο ίδιο σημείο. Η ΝΔ πήγε στις εκλογές για να μπορέσει να εφαρμόσει το e-mail Χαρδούβελη  και να συνεχίσει το «χαμστεράκι» την ένδοξη πορεία του. Ευτυχώς, αυτή η πορεία τελειώνει στις 26 Γενάρη».

Αρκαλοχώρι: Πολύτεκνη μητέρα χάνει το σπίτι της – Ακολουθούν και άλλοι πλειστηριασμοί

αρκαλοχωρι

Αρκαλοχώρι: Πολύτεκνη μητέρα χάνει το σπίτι της – Ακολουθούν και άλλοι πλειστηριασμοί

Σε μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει οργή και ανησυχία, ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας…

Πυρασφάλεια στα νυχτερινά κέντρα: Το 30-40% των καταστημάτων στην Ελλάδα δεν τηρούν τους κανόνες

νυχτερινα

Πυρασφάλεια στα νυχτερινά κέντρα: Το 30-40% των καταστημάτων στην Ελλάδα δεν τηρούν τους κανόνες

Μία ανησυχητική δήλωση από τον πρόεδρο Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστα Τσίγκα.

Το αιχμηρό σχόλιο της Ρ. Τζίμα για Δοξιάδη: «Η κυβέρνηση των… αριστών παίρνει άριστα στο scanning των Υπουργών;» (Video)

τζιμα δοξιαδης

Το αιχμηρό σχόλιο της Ρ. Τζίμα για Δοξιάδη: «Η κυβέρνηση των… αριστών παίρνει άριστα στο scanning των Υπουργών;» (Video)

Το επικοινωνιακό φιάσκο για την κυβέρνηση, από την παραίτηση Δοξιάδη, σχολίασε η Ράνια Τζίμα

Θεσσαλονίκη: «Ντου» υπερορθόδοξων χριστιανών με εικόνες και σταυρούς στο θέατρο Αριστοτέλειον για τον Ζαραλίκο (video)

Θεατρο

Θεσσαλονίκη: «Ντου» υπερορθόδοξων χριστιανών με εικόνες και σταυρούς στο θέατρο Αριστοτέλειον για τον Ζαραλίκο (video)

Ένταση και προσαγωγές στη διαμαρτυρία για την παράσταση

Ο Τραμπ απειλεί ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι: «Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες»

trump kapelo

Ο Τραμπ απειλεί ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι: «Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα καταστεί υπεύθυνο και…