Newsroom

Newsroom

Με υποβάθμιση απειλείται η Ελλάδα

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε CreditWatch από ΒΒ+,…

standard

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε CreditWatch από ΒΒ+, καθώς εκτιμά ότι με τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης ενδέχεται να ζημιωθούν οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων. Όπως δήλωσε ο αναλυτής της S&P, Moritz Kraemer, “πιστεύουμε ότι (το Ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης) θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στο κατά πόσο οι μη-κυβερνητικοί κάτοχοι κρατικού χρέους να πληρώνονται στο ακέραιο και εγκαίρως” .

Ο οίκος αξιολόγησης θα ανακοινώσει στους επόμενους τρεις μήνες, όταν οι νέοι κανόνες θα είναι ξεκάθαροι, αν θα προχωρήσει στην υποβάθμιση ή όχι.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στη σύσταση ενός μηχανισμού που θα λύσει μελλοντικές κρίσεις χρεών των χωρών του ευρώ. Ο μηχανισμός, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία το 2013, θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά για τους επενδυτές, όπως τις τράπεζες ή τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου σε περίπτωση εξάντλησης του ρευστού μιας χώρας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…