Newsroom

Newsroom

Με τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα μας αποχαιρετά το 2015

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς χιονίζει σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς, της…

2220335

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς χιονίζει σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις απογευματινές ώρες τοπικά στα πεδινά – ημιορεινά των Κυκλάδων.

Στην Αττική θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές. Το θερμόμετρο θα δείξει από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφορ.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψους του Τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο.

Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου. Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων-Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων-Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων-Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου, Καλαβρύτων-Χιονοδρομικού Κέντρου, Καλαβρύτων-Αιγίου μέσω Πτέρης, Καλαβρύτων-Κλειτορίας μέσω Λουσσών.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο καιρός αναμένεται βαθμιαία να βελτιωθεί. Από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Εξαιτίας του χιονιού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Δράμας,ενώ η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες λόγω εξαιτίας του παγετού.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει σε ορεινές-ημιορεινές, αλλά και σε πεδινές περιοχές, ενώ από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από -04  έως 04 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά
Παρόμοιο θα είναι σε όλη τη χώρα το σκηνικό του καιρού ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιώτικες περιοχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σχηματιστεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…