Με τον Καμπαγιάννη ή τον Χατζηνικολάου;

Δύο διαφορετικές αναρτήσεις με αφορμή την απάντηση του πρωθυπουργού στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ingeborg Beuge

5338626

Θα μπορούσε το ερώτημα να είναι “Με τις μέλισσες ή με τους λύκους”, αλλά δεν έχουμε κάτι εναντίον των λύκων που ενδημούν στα βουνά της πατρίδας μας. Αντίθετα μας ενοχλούν αφάνταστα οι “έγκριτοι” δημοσιογράφοι όταν κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια προκειμένου να υπηρετήσουν το διάτρητο αφήγημα του Μητσοτάκη στην προσφυγική κρίση.

Με αφορμή τον διεθνή σάλο που ξέσπασε από την οργίλη απάντηση του πρωθυπουργού στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ingeborg Beugel σχετικά με τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο, διαβάζουμε το περιεχόμενο δύο αναρτήσεων.

Η μια είναι του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου και η άλλη του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη.

Γράφει ο Χατζηνικολάου στο twitter:

“Η φιλότουρκη Ολλανδή δημοσιογράφος πήρε αποστομωτική απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό στα χυδαία ψέματά της! Και είναι απαράδεκτοι όσοι για να τον αντιπολιτευθούν και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη υιοθετούν την άθλια τουρκική προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας! Ντροπή!”

Γράφει ο Καμπαγιάννης στο facebook:

“Συζητιέται από χτες, με αφορμή την γενναία απεύθυνση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel στον Έλληνα ΠΘ Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρακτική των push-backs από το ελληνικό κράτος. Υπάρχει ήδη πλούσιο υλικό που αποδεικνύει το πόσο εκτεταμένη είναι αυτή η παράνομη πρακτική του ελληνικού κράτους, όσο και αν παπαγαλίζεται η γραμμή περί «τουρκικής προπαγάνδας». Εγώ θέλω να επιστήσω μόνο την προσοχή στο εξής που συνήθως χάνεται.

Η χρησιμοποιούμενη αγγλική λέξη «push-back» …συσκοτίζει την πρακτική του ελληνικού κράτους. Υπονοεί ότι τα πλοία του ελληνικού λιμενικού εμποδίζουν πλοιάρια με πρόσφυγες και μετανάστες να πιάσουν ελληνική ακτή και στη συνέχεια καλούν το τουρκικό λιμενικό να τα περισυλλέξει. Προφανώς, το ελληνικό κράτος κάνει ΚΑΙ αυτό… 

Όμως το ελληνικό κράτος κάνει κάτι ακόμα πιο σκανδαλώδες: συλλαμβάνει ανθρώπους που έχουν βρεθεί στην ξηρά της επικράτειάς του, τους απαγάγει χρησιμοποιώντας άντρες χωρίς διακριτικά και στη συνέχεια (αν στο μεταξύ δεν τους γδύσουν, δεν τους κλέψουν και δεν τους χτυπήσουν, που είναι ρουτίνα) τους φορτώνει σε φουσκωτά και τους αφήνει στο μέσο της θαλάσσης.

Η φωτογραφία που επισυνάπτεται είναι από ένα τέτοιο life-raft, φαίνεται μάλιστα και η εταιρεία που τα προμηθεύει στο ελληνικό κράτος, η Lalizas. Η κυβέρνηση φρόντισε να νομοθετήσει την ύπαρξη στον προϋπολογισμό απόρρητων κονδυλίων, για αυτές ακριβώς τις αγορές. Κοιτάξτε προσεκτικά τη φωτογραφία και δείτε το μωρό και τα παιδιά, που μπήκαν σε αυτά τα φουσκωτά με ευθύνη του ελληνικού κράτους και αφέθηκαν να πλέουν στο μέσο της θάλασσας.

Νομίζω πως ο όρος push-back είναι ελλιπής στην περιγραφή αυτών των πρακτικών που το σωστό τους όνομα είναι: απαγωγές, ληστείες, έκθεση σε κίνδυνο ζωής και, στο τέλος, ανθρωποκτονίες.

Αυτές οι εικόνες μας προσβάλλουν όχι σαν Έλληνες αλλά σαν ανθρώπους. Ο κύριος Μητσοτάκης ας μιλάει μόνο για τον εαυτό του”.

Ο Χατζηνικολάου ανακάλυψε “φιλοτουρκισμό” και “χυδαία ψέματα” γενικώς και αορίστως χαϊδεύοντας την κυβερνητική γραμμή και τον Μητσοτάκη (μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε φιλοφρονήσεις προς τον Κυριάκο σε παλιότερα συνεντευξιακά …ενσταντανέ).

Ο Καμπαγιάννης παραθέτει στοιχεία, η Ευρωπαία επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον έβγαλε κίτρινη κάρτα στον Μηταράκη, η Διεθνής Αμνηστία και άλλες διεθνείς οργανώσεις καταγγέλλουν την παράνομη αντιπροσφυγική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης.  

Φαίνεται ότι το καθεστώς Μητσοτάκη επιστρατεύει τα βαριά χαρτιά της δήθεν ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Επιστρατεύει τη χυδαία ακροδεξιά και λαϊκιστική πατριδοκαπηλία, παρέα με το χριστεμπόριο, όταν οι πομπές της ξεφεύγουν από τον εγχώριο προστατευτισμό της αργυρώνητης δημοσιογραφίας. 

Στο δια ταύτα: Μας πείθει ο Καμπαγιάννης και όχι όσοι επικαλούνται την “τουρκική απειλή” προκειμένου να πνίξουν την αλήθεια στα παγωμένα νερά του Αιγαίου….

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…