Με τον Covid-19 σε πλήρη δράση, η F1 ανοίγει... τις πόρτες της για τους θεατές

Την ώρα που o κορονοϊός σημειώνει έξαρση σχεδόν σε όλες τις χώρες, και οι περισσότερες χώρες εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Lockdown, στην  Formula 1 έδωσαν το ''πράσινο φως''  να γίνουν οι 8 εναπομείναντες αγώνες για την ολοκλήρωση  πρωταθλήματος με θεατές στις εξέδρες. 

NewsRoom 23/09/2020 | 21:35

Οκτώ Γκραν Πρι απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν της Formula 1, κι ενώ τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας  (σ.σ όπως και σε όλα τα αθλήματα) να μην γίνουν οι αγώνες με θεατές,  και ξαφνικά οι εξέδρες ανοίγουν για το κοινό την ώρα που η πανδημία του Covid-19 βρίσκεται πάλι σε έξαρση και ενδέχεται να έχουμε lockdown σε αρκετές χώρες. Η αρχή έγινε στη Μόντσα και στο Μουτζέλο, με λιγοστούς θεατές και σειρά παίρνει το Σότσι, όπου αναμένεται να βρεθούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, περίπου  30.000 θεατές.

Δύο εβδομάδες αργότερα θα γίνει το Γκραν Πρι του Άιφελ στη γερμανική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και οι διοργανωτές έλαβαν την άδεια για 20.000 θεατές για κάθε ημέρα του αγωνιστικού τριημέρου. Τα εισιτήρια αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα επειδή το Νίρμπουργκρινγκ φιλοξενεί μετά από 13 χρόνια και πάλι ένα Γκραν Πρι της Formula 1.

Aκόμη μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των θεατών του Γκραν Πρι Πορτογαλίας, που μπήκε εφέτος εμβόλιμα στο πρόγραμμα και έχει προγραμματιστεί για τις 28 Οκτωβρίου . Εδώ έχουν ζητήσει οι διοργανωτές να επιτραπεί η παρουσία 50.000 ατόμων στις εξέδρες της πίστας Πορτιμάο, όμως δεν έχουν λάβει προς το παρόν την τελική έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές. Μία εβδομάδα αργότερα ακολουθεί ο αγώνας στην ιταλική πίστα της Ίμολα, όπου οι υπεύθυνοι έχουν καταθέσει ένα σχέδιο υγειονομικών μέτρων το οποίο προβλέπει 13.000 θεατές!

Το κερασάκι... στον παραλογισμό αυτό. έρχεται να συμπληρώσει του Τουρκικό Γκραν Πρι στην Κωνσταντινούπολη με 100.000 θεατές, που κέρδισε αναγκαστικά φέτος θέση λόγω ότι βγήκαν από το καλεντάρι πίστες  με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Οι Τούρκοι σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα εις βάρος τους με τα όσα συμβαίνουν στην Αν. Μεσόγειο και αν προσελκύσουν τουρίστες (αν και είναι και εκείνη στο κόκκινο λόγο covid) έβαλαν πολύ φτηνό εισιτήριο που θα ξεκινούν από μόνον πέντε ευρώ, με το ρίσκο μιας απίστευτης κοσμοσυρροής