Με το ζόρι… πόλωση από τον Μητσοτάκη, που δείχνει να φοβάται την αποχή των «γαλάζιων»

Είμαστε λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να πολώσει το πολιτικό κλίμα, καθώς στο Μαξίμου τρέμουν την χαλαρή ψήφο και την αποχή

θεσσ Μητσο

Σε αυτό το πλαίσιο στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός έκανε σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιλώντας για «αριστερούς του γλυκού νερού» και για «υπερπατριώτες του τηλεμάρκετινγκ».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τις θέσεις του θα οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία, ενώ για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό, καθώς «είναι απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση». Για τα εκ δεξιών κόμματα είπε, ότι είναι εύκολο να είσαι «υπερπατριώτης του τηλεμάρκετινγκ», όμως ο πατριωτισμός της ευθύνες αποτυπώνεται στις πολιτικές.

Για την ελληνική εκπροσώπηση στη Ευρωβουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «είμαστε κόμμα παντός καιρού. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που έβαλε την χώρα μας στην Ευρώπη και η παράταξή μας την κράτησε στην Ευρώπη. Στην Ευρωβουλή θέλουμε εκπροσώπους με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας και όχι απλά κομματάρχες».

Παντού… επιτυχίες

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «πετύχαμε να καθιερωθεί ο Έβρος ως το σύνορο της Ευρώπης. Αντισταθήκαμε στον Covid, βάλαμε πλαφόν στις τιμές του αερίου. Ένας μακρύς κατάλογος επιτευγμάτων, με κυριότερο τα 36 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης που φέραμε στην Ελλάδα. Πόροι που βοήθησαν σε σύγχρονα σχολεία, αναβάθμιση νοσοκομείων, ένα κράτος που ψηφιοποιείται. Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν από τη ΝΔ. Περισσότερα κονδύλια για αγρότες, κρίσεις κατά των πολυεθνικών και μια κοινή αμυντική ομπρέλα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δική μας ευρωπαϊκή ατζέντα, με τεκμηριωμένες προτάσεις, την ώρα που κάποιοι άλλοι το μόνο που επιδεικνύουν είναι η δυσφήμιση της χώρας τους, ζητώντας διακοπή κεφαλαίου στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά το σύνθημα της γαλάζιας παράταξης «να γίνουμε Ευρώπη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «Ευρώπη είναι μην υπάρχουν μπαχαλάκηδες και να τηρούνται οι νόμοι. Ευρώπη είναι το πρόγραμμα το Σπίτι Μου. Ευρώπη είναι το κτηματολόγιο. Ευρώπη είναι τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σήμερα γινόμαστε Ευρώπη».

Φόβος για την αποχή

Σε ότι αφορά τον φόβο της αποχής ή της ψήφου διαμαρτυρίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι την «Κυριακή οι κάλπες είναι άδειες. Δεν είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας. Καλώ τους πολίτες να μετρήσουν τα μεγάλα και τα σημαντικά και όχι τα επιμέρους». Για τα σενάρια που ακούγονται για αξιώματα στο εξωτερικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω».

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στα Τίρανα λέγοντας ότι ο δρόμος των δυο γειτονικών χωρών προς την ΕΕ περνάει μέσα από τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου.

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Θεοδωρικάκος και στελέχη της ΝΔ συναλλάσσεται και προστατεύει την Greek Mafia

MHTSOTAKHSTHEODORIKAKOS 1

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Θεοδωρικάκος και στελέχη της ΝΔ συναλλάσσεται και προστατεύει την Greek Mafia

Το δημοσίευμα εμφανίζει μια αποκρουστική εικόνα με σκοτεινές διασυνδέσεις, επίορκες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εκ…

Βόμβα του Νικήτα Κακλαμάνη για την κυβέρνηση: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα καί ξέρουμε γιά ποιόν κτυπά!»

Κακλαμάνης

Βόμβα του Νικήτα Κακλαμάνη για την κυβέρνηση: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα καί ξέρουμε γιά ποιόν κτυπά!»

Ηχηρή παρέμβαση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας έκανε…