Κυνική παραδοχή Συρίγου για την αστυνομία πανεπιστημίων – Υπήρχε και την περίοδο της χούντας 

Δείτε το βίντεο

2197667 0

Νέα… ώθηση σε όσους κάνουν λόγο για «χούντα» Μητσοτάκη έδωσε ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, με σημερινή του δήλωση που «υπενθυμίζει» ότι αστυνομικό τμήμα εντός των Πανεπιστημίων υπήρχε ήδη από το 1969, δηλαδή αμέσως μετά την επιβολή της δικτατορίας.

«Και ως προς το θέμα των αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή, που αναφέρθηκε το 1963, να θυμίσω ότι από το 1969, είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της Ασφάλειας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να χαφιεδίζουν τους φοιτητές», είπε ο Άγγελος Συρίγος ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος κατόρθωσε να οδηγήσει… σε νέα βάθη τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως:

«Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…