ΓΧ

Γεράσιμος Χολέβας

Με την κυβέρνηση ο τηλεοπτικός ανακριτής της χούντας

Ο λαμπρός κύριος, Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος ανέκρινε τηλεοπτικά φοιτητές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στηρίζει τις χουντικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης

NIKOS MASTORAKIS3

Η κυβέρνηση έχει έναν αξιοσημείωτο υποστηρικτή στην απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων και στην απαγόρευση των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το όνομα του είναι Νίκος Μαστοράκης.

Ο κύριος αυτός μέσω facebook (οι αναρτήσεις του εδώ) επιτίθεται σε όποιον δεν τάσσεται με τις απαγορεύσεις και παράλληλα στρέφεται, με άλλη ανάρτηση, κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που με ανακοίνωση της αποδεικνύει την αντισυνταγματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης (η ανακοίνωση εδώ). «Απαράδεκτοι» και «αδιάβαστοι συνδικαλεισαγγελείς» είναι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδει. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παρείχε στήριξη στην εισαγγελέα της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου«όταν εκείνη ζητούσε την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών». Εάν δεν πρόκειται για συκοφαντία τότε αυτός που είναι αδιάβαστος είναι ο ίδιος ο εκλεκτός κύριος. Ανακοίνωση για την Αδαμαντία Οικονόμου εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας (εδώ) και όχι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Μα, ποιος είναι αυτός ο Νίκος Μαστοράκης, τον οποίο οι πιο νέοι  ίσως να μην γνωρίζουν, εκτός εάν έχουν ακούσει κάτι για την παρουσία του στην τηλεόραση της χώρας με τον τίτλο του ειδικού. Ας το αφήσουμε, όμως αυτό και ας θυμηθούμε για τι άλλο είναι γνωστός ως «ειδικός».

Ο λαμπρός κύριος επί χούντας δέχθηκε να γίνει τηλεοπτικός ανακριτής φοιτητών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή «Βινύλιο» (Μάϊος 2019) οι χουντικοί του ζήτησαν να κάνει την εκπομπή, διασφαλίζοντας πως οι φοιτητές θα μιλήσουν ελεύθερα και δεν θα πάθουν τίποτα μετά. Tι έκπληξη! Τίποτα απ’ αυτά δεν ίσχυσε, παρά το αίτημα του αγνού παρουσιαστή και τις διαβεβαιώσεις των χουντικών.

Ένα απόσπασμα μπορεί, πάντως, να αποδείξει το είδος της συνέντευξης – ανάκρισης του Μαστοράκη στους τότε φοιτητές:

Περισσότερα αποσπάσματα, αλλά και μαρτυρίες των τότε φοιτητών, χρόνια μετά, εδώ:

Στην εκπομπή «Βινύλιο» ο Μαστοράκης είχε περιγράψει το «δράμα» που πέρασε ο ίδιος. Με το γνωστό του «χαλαρό» ύφος (δεν προσέξαμε αν κρατούσε ένα από τα αγαπημένα του μπαλάκια – αυτά που συνήθιζε να έχει όταν έκανε τηλεόραση) μίλησε για τη χούντα και τον τρόπο που του ζητήθηκε να γίνει η συνέντευξη – ανάκριση. Το «δράμα» του ήταν τόσο μεγάλο που, όπως εξομολογήθηκε,φορούσε μαύρα γυαλιά γιατί ήταν μέρες άυπνος. Προβληματιζόταν για την απόφαση του και τα λοιπά και τα λοιπά. Η περιγραφή του στο βίντεο εδώ (από το 14ο λεπτό μέχρι το 32ο). 

Το γράψαμε και τότε, σε άρθρο για την παρουσία του στην εκπομπή «Βινύλιο» (διαβάστε εδώ: Ξέπλυμα «αρβύλας» με «άρωμα» χούντας), το επαναλαμβάνουμε και τώρα: Δεν μπορούμε να συγκινηθούμε με το «δράμα» του Μαστοράκη. Εμάς μας αφορούν οι αγώνες και τα βασανιστήρια (στην Μπουμπουλίνας και στο ΚΕΒΟΠ) εκείνων που αντιστάθηκαν στη χούντα. Ο καθένας και οι επιλογές του σε αυτή τη ζωή.

Συμπέρασμα: Αυτός ο τηλεοπτικός ανακριτής φοιτητών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στηρίζει μια χουντική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία γνωρίζει πολύ καλά για τα μέτρα προστασίας (κατά της πανδημίας) των διοργανωτών κι εκείνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Ο κύριος Νίκος Μαστοράκης είναι, πράγματι, αντάξιος των κυβερνητικών απαγορεύσεων. Να τον χαίρονται. 

Πηγή:facebook.com/cholevasgerasimos

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…