Newsroom

Newsroom

Με την «ευλογία» Πελετίδη: Οι Rotting Christ επιστρέφουν στην Πάτρα στις 19 Μαΐου

Ο δήμος Πατρέων παραχώρησε τελικά την αίθουσα «Αίγλη» για τη διεξαγωγή της συναυλίας του συγκροτήματος

55807405 10155758139305670 4974290212940152832 o

Στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά η πολυσυζητημένη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ποντίκι. Η συναυλία είχε ακυρωθεί πριν λίγες εβδομάδες, με τον δήμο Πατρέων να κάνει λόγο για τεχνικό πρόβλημα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του χώρου που είχε παραχωρηθεί.

Ωστόσο, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις, καθώς από πολλούς θεωρήθηκε υπεύθυνη η δημοτική αρχή Πελετίδη που φερόταν να δέχτηκε πιέσεις από την Εκκλησία για τη ματαίωση της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος επέτρεψε στον Δήμο Πατρέων να παραχωρήσει τον χώρο για την διεξαγωγή της συναυλίας.

«[…]πιστεύουμε ότι στις 19 Μάη στην Πάτρα, δεν θα διεξαχθεί απλά, μία ακόμα, συναυλία. Για όλους εμάς θα είναι μια μεγάλη Γιορτή επικράτησης της ελεύθερης έκφρασης της μουσικής και του πολιτισμού απέναντι στην προσπάθεια παλινόρθωσης, ακραία οπισθοδρομικών, σκοταδιστικών αντιλήψεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία παραγωγής της συναυλίας, σε ανάρτησή της στο facebook, την οποία συνοδεύει με τη ανανεωμένη αφίσα και το event της συναυλίας.