«Με την ευκαιρία», οικογενειοκρατία

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ και αλαζονικά φέρθηκαν, και την αξιοκρατία δεν λογάριασαν και τους ίδιους τους νεοδημοκράτες μοίρασαν σε «δικούς μας» και «πιο δικούς μας»

μπακογιαννης2

Οι πολίτες ψηφίζουμε με τη συμπεριφορά μας κάθε μέρα, όχι μόνο τις Κυριακές της Αγίας Κάλπης. Κι εδώ δεν χωράει το λευκό ούτε η αποχή από ιδεολογία ή βαρεμάρα. Οι πολιτικοί πάλι κάνουν προγραμματικές δηλώσεις επίσης κάθε μέρα και επίσης με τη συμπεριφορά τους. Ενα παράδειγμα από τα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας. Χωρίς να χρειαστούμε τη βοήθεια του Κάλχα ή του Τειρεσία, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι στις προγραμματικές του δηλώσεις ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τα κύρια μοτίβα της μετεκλογικής ρητορικής του. 1: «Δεν θα επιτρέψει φαινόμενα αλαζονείας». 2. «Θα κυβερνήσει ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» (δεν θα ξαναμιλήσει, λ.χ., για «κόμματα-εθνικές εξαιρέσεις»). 3. «Θα συνεχίσει να σέβεται την αξιοκρατία και να πατάσσει την ημετεροκρατία».

Κι όμως, μόλις στην αρχή της εβδομάδας ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. και αλαζονικά φέρθηκαν, σε άτυπες προγραμματικές δηλώσεις, και την αξιοκρατία δεν λογάριασαν και τους ίδιους τους νεοδημοκράτες μοίρασαν σε «δικούς μας» και «πιο δικούς μας». Κι όλα αυτά με μία και μόνο ανακοίνωση: «Συγχαίρουμε θερμά τον Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ. […] Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Ν.Δ. θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ».

«Με την ευκαιρία», λοιπόν, περιφρονούμε αλαζονικά και προσβλητικά την κοινωνία, την ίδια την πολιτική ως πεδίο συγκρούσεων, εκπλήξεων και ανατροπών και ανακοινώνουμε αρχές Ιουλίου το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου: Δήμος Αθηναίων, νικητής Κώστας Μπακογιάννης (Τειρεσίας και Κάλχας συνεχίζουν να ερίζουν για το ακριβές ποσοστό). Εντάξει, ο Δήμος Αθηναίων δεξιοκρατείται, πολλοί δημότες του άλλωστε ζουν στα βόρεια ή στα νότια προάστια, αδιάφοροι για την αβίωτη καθημερινότητά του, που δεν την ξέρουν ούτε καν από την επίσης αδιάφορη τηλεόραση.

Πόθεν όμως η απόλυτη σιγουριά ότι η αποτυχημένη θητεία του κ. Μπακογιάννη, αποτυπωμένη και στο ευρωβόρο δράμα του «Μεγάλου Περιπάτου», δεν θα του κοστίσει τίποτε; Στην Αθήνα δεν θα γίνει «μάχη»; Τότε, αφού το ξέρουμε το αποτέλεσμα, γιατί να μπαίνουμε σε εκλογικά έξοδα; Ας δοθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια για συναυλία του κ. Ρουβά. Εξω από το Ηρώδειο. Εκεί που φτάνουν τα αυτοκίνητα.

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…