Με τι ακριβώς προσβάλλεστε κύριε Πλεύρη;

Προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία είναι η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη. 

Ew7FP4HXMAEGI E

Έχουμε συνηθίσει τις ομοφοβικές δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό πλέον δεν ξενίζει κανέναν. Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο το κυβερνών κόμμα αποφάσισε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού τη σύσταση επιτροπής που θα συντάξει την εθνική στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ενώ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επεσήμαιναν πως  «Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πολίτες με λιγότερα δικαιώματα.» 

Πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν αναφερθεί κατά καιρούς με υποτιμητικά ή χλευαστικά σχόλια στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με αποκορύφωμα τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος ως προεδρεύων στη Βουλή εξίσωσε τον παιδοβιασμό με την ομοφυλοφιλία λέγοντας πως η μη ποινικοποίηση των επαφών των ατόμων του ίδιου φύλου ενισχύει φαινόμενα σαν αυτά του Δημήτρη Λιγνάδη. 

Σειρά αυτή τη φορά πήρε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μέσω Twitter αναπαρήγαγε μια φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram και στην οποία απεικονίζονται οι ήρωες της επανάστασης να κρατάνε τη σημαία του ουράνιου τόξου. Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη αυτό και μόνο συνιστά βάναυση προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία. Χωρίς φυσικά να εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτό που προσβάλει στην εικόνα. 

«Φαντάζομαι ο επίσημος σύνδεσμος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα καταδικάσει άμεσα την παραποίηση του Ιερού Συμβόλου της Επανάστασης. Η εικόνα αυτή συνιστά βάναυση προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η σελίδα που ανέβασε τη σχετική ανάρτηση, δυστυχώς μετά από απειλές που δέχτηκε την κατέβασε και ανήρτησε την εικόνα που «δεν προσβάλλει τον Θάνο Πλεύρη» σχολιάζοντας πως «Το μήνυμα που Θέλουμε να περάσουμε είναι πως όπως τότε οι Έλληνες αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους, τους θαυμάζουμε και νιώθουμε περήφανοι, έτσι και εμείς με την σειρά μας αντλούμε θάρρος και αγωνιζόμαστε για τα σημερινά ανθρώπινα δικαιώματα που απειλούνται καθημερινά. Πολλοί από εσάς δεν ενοχληθήκατε που ήταν «αλλαγμένη» η σημαία, καθώς έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλα σύμβολα άλλων ομάδων χωρίς να δημιουργηθούν αντιδράσεις. Ενοχληθήκατε που η σημαία αυτή είναι η lgbt. Κρύβετε το μίσος και την ομοφοβία σας πίσω από λέξεις».

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…