Με την ησυχία τους οι συνεργάτες του Βγενόπουλου – αποφάσισαν να κάνουν Πάσχα πριν δικαστούν

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε το σούβλισμα του οβελία για να δούμε τους συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, να δικάζονται από τις κυπριακές Αρχές.

5714f4401dc524ce718b4569

Δεν πρόκειται δυστυχώς για κάποιο αστείο, αλλά για την ελληνική πραγματικότητα, αφού οι δύο συνεργάτες του Mr Mig οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να εκδοθούν στην Κύπρο ώστε να δικαστούν για αδικήματα σχετικά με την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, ενημερώνουν με ανακοίνωσή τους ότι θα παρουσιαστούν αυτοβούλως ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Δικαστικών Συνδρομών στις 9 Μαΐου προκειμένου να μεταβούν στην Κύπρο για να παραστούν στη δίκη στις 11 Μαΐου. Θα περιμένει δηλαδή η Δικαιοσύνη να σουβλίσουν (sic) πρώτα το αρνί!

Οι δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου, οι οποίοι κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα κι ενώ αναμενόταν ακόμη η απόφαση για την έκδοσή τους, είχαν δηλώσει, προκειμένου να μείνουν ελεύθεροι, ότι τα στοιχεία τους και οι διευθύνσεις είναι γνωστές στις Αρχές, ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Το γεγονός δε ότι η Αστυνομία ενημερώθηκε με καθυστέρηση από την αρμόδια Εισαγγελία για την απόφαση έκδοσης των δύο, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από χρόνια με τους Χριστοφοράκο και Καραβέλα της Siemens, δείχνει ένα πράγμα: ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλιώς για τους μικρούς κι αλλιώς για τους μεγάλους. 

Ένας δημοσιογράφος σε βάρος του οποίου ασκείται μήνυση κι ένας νεαρός στην κατοχή του οποίου βρίσκονται μερικά γραμμάρια χασίς, εντοπίζονται και δικάζονται μέσα σε λίγες ώρες. Οι Χριστοφοράκοι, και οι συνεργάτες του Βγενόπουλου όχι μόνο μπορούν να διαφεύγουν, αλλά και να ανακοινώνουν με επιστολή τους ότι θα παρουσιαστούν όποτε θέλουν εκείνοι. Κι όλα αυτά για μια υπόθεση που απασχολεί δυο χώρες και εκατοντάδες πολίτες. Επιβεβαιώνετε μ’ αυτόν τον τρόπο ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί σαν δίχτυ όπου τα μικρά ψάρια πιάνονται και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, τα μεγάλα όμως καταφέρνουν να το σχίσουν, συνεχίζοντας αμέριμνα να κολυμπούν στη θάλασσα της διαφθοράς.

Το επιχείρημα των Μπουλούτα και Φόρου είναι σαθρό και καταδεικνύει το θράσος τους. Θα μπορούσαν δηλαδή με την ίδια ευκολία που ενημερώνουν ότι θα παρουσιαστούν τον άλλο μήνα –περιμένοντας να γιορτάζουν το Πάσχα- να επικαλεστούν τον τελικό του Champions League, μετά το Euro, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον δεκαπενταύγουστο, την 28η Οκτωβρίου ή ό,τι άλλο τους κατέβαινε στο κεφάλι. Το ζήτημα είναι τι κάνει η Δικαιοσύνη. Διότι ο κατηγορούμενος έχει εκ του νόμου δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό, όπως αυτός κρίνει. Οι Αρχές πάλι, είναι εκ του νόμου υποχρεωμένες να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης αμέσως. Αλλά δεν το κάνουν.

Λένε και ψέματα

Σαν να μην έφθανε αυτό, οι δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου, στην ανακοίνωσή τους λένε και ψέματα. Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι «η υπόθεση για την οποία είμαστε κατηγορούμενοι αφορά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας το Νοέμβριο του 2011 όπου, αντί να απομειωθεί η υπεραξία (goodwill) των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, απεφασίσθη να προσληφθεί εξωτερικός σύμβουλος για να παρουσιάσει σχετική μελέτη-εισήγηση ώστε και με την σύμφωνη γνώμη των ορκωτών ελεγκτών της Τράπεζας να καθορισθεί το ακριβές ποσό και να γίνει η απομείωση με τα ετήσια αποτελέσματα, όπως και τελικώς έγινε».

Στην πραγματικότητα, Μπουλούτας και Φόρος κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας και τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιριών. Για να το πούμε απλά: οι δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου κατηγορούνται επειδή μοίραζαν δάνεια σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, χρησιμοποιώντας ως εγγύηση μετοχές του ομίλου MIG, χωρίς να περνούν στα στοιχεία της τράπεζας την απομείωση του κεφαλαίου. Έτσι η τράπεζα εμφανιζόταν οικονομικά εύρωστη, ενώ στην πραγματικότητα είχε μικρότερη κεφαλαιακή επάρκεια, λόγω των δανείων.

Ανεξάρτητα πάντως από τα παραπάνω, η απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των Μπουλούτα και Φόρου στην Κύπρο, δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος. Υπενθυμίζουμε μόνο, ότι συνήγορος των δύο ήταν μεταξύ άλλων και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, την υπόθεση του οποίου αρχειοθέτησε τον περασμένο Φεβρουάριο η εισαγγελέας Τσατάνη.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…