Με την απόπειρα δολοφονίας του παραλληλίζει την κατάσταση της Ελλάδας ο Σόιμπλε

Την κατάσταση της Ελλάδας με την εις βάρος του απόπειρα δολοφονίας παραλληλίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

5735ed981dc5243b6b8b4761

Μιλώντας στη γερμανική Handelsblatt, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι σε συζήτηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν κι εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών του είχε πει: «το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σόιμπλε μιλάει και για συζήτηση που είχε για το χρέος και με τον Γιάννη Βαρουφάκη: «ο πρώην έλληνας ομόλογός μου, ένας πολύ έξυπνος οικονομολόγος, είπε κάποτε: ‘’αν διαγράψετε το χρέος μας, σε τρία χρόνια θα είμαστε ξανά στο σημείο που είμαστε σήμερα’’. Απλώς αναφέρω ό,τι είπε ο κ. Βαρουφάκης».

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα» προσθέτει ο Σόιμπλε, «είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα κερδίζει. Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Ειδάλλως πρόκειται για απύθμενο πηγάδι. Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα».

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό τα ευρωπαϊκά δάνεια έχουν μέσο όρο ωρίμασης τα 31 χρόνια, αλλά και με περίοδο χάριτος 10 ετών, ενώ η εξυπηρέτηση του επιτοκίου έχει «παγώσει». «Αυτό σημαίνει ότι το σημερινό βάρος της Ελλάδας είναι ισούται με μηδέν ευρώ» υποστηρίζει. Επίσης ξεκαθαρίζει ότι «αν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος είναι θετικά, δεν θα υπάρξει κούρεμα».

Y4��;��һ

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…