Newsroom

Newsroom

Με θετική διάθεση, αλλά και απαιτήσεις για απτές λύσεις στο Μαξίμου οι αγρότες (video)

Τι διαμηνύει ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας

CropImage 6

Τη διάθεση με την οποία πηγαίνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έδειξε ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Εμείς ερχόμαστε με θετική διάθεση και με σκοπό να συζητήσουμε όλα τα αιτήματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους και που τα έχουμε στείλει στον κ. Μητσοτάκη, και πάνω εκεί θέλουμε να πάρουμε απτές απαντήσεις και λύσεις που να δείχνουν με πράξεις ότι ο κ. Μητσοτάκης κατανοεί τα προβλήματα και τα θεωρεί λογικά”, τόνισε ο κ. Αλειφτήρας, προσθέτοντας: “Το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και τα 7 λεπτά η κιλοβατώρα είναι ένα μέτρο το οποίο έπρεπε να παρθεί χθες, γιατί αν δεν παρθεί δεν είμαστε βιώσιμοι στον πρωτογενή τομέα, δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, θα ερημοποιηθεί η ύπαιθρος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταναλωτική αλυσίδα και την παραγωγή στην Ελλάδα”.

Ο ίδιος ανέφερε: “Αν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι θα θεσμοθετήσει το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, σαφώς είναι ένα βήμα που δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει διάθεση να μειώσει το κόστος παραγωγής. Αλλά καλύτερα να μη μιλάμε με φήμες, να δούμε αν θα γίνει κάτι τέτοιο”.