Με 40 ακίνητα και τέτοιο πόθεν έσχες λογικό να μιλά για «καταπληκτική ποιότητα ζωής» ο Μητσοτάκης

Η σύγκριση με Αλέξη Τσίπρα - Τα «πόθεν» των άλλων πολιτικών αρχηγών

5467117 1

Την απόδειξη ότι αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους έλληνες πολιτικούς αποτελεί –και- η φετινή δήλωση πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τη φορολογική χρήση του οικονομικού έτους 2020, το πρωθυπουργικό ζεύγος εμφανίζει συνολικά εισοδήματα ύψους 116.849,23 ευρώ. Ο πρωθυπουργός κατέχει επίσης μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων που αποτιμώνται συνολικά σε 23.255,06 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους ανέρχονται συνολικά σε 357.467,59 ευρώ και 177.824,12 δολάρια.

Ήταν σίγουρο και επιβεβαιώθηκε και αυτή τη χρονιά, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προτείνει να ζούμε μια ολιστική ζωή, έχει υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις. Κι αυτό γιατί το υπόλοιπο οφειλόμενων του πρωθυπουργικού ζεύγους ανέρχεται συνολικά σε 1.295.928,89 ευρώ.

Μάλιστα, αν πραγματοποιηθεί μια αντιπαραβολή συγκριτικά με την περσινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης που είχε καταθέσει το πρωθυπουργικό ζεύγος, διαπιστώνει κανείς πως οι το υπόλοιπο οφειλόμενο των υπέρογκων δανειακών υποχρεώσεων έχει μειωθεί μόλις κατά μερικές χιλιάδες ευρώ. Φυσικά, το δάνειο των 150.000 ευρώ που έλαβε το 2018 ο πρωθυπουργός από την αδελφή του Gourdain Αλεξάνδρα, παραμένει πλήρως ανεξόφλητο.

Αναφορικά με τις συμμετοχές του πρωθυπουργικού ζεύγους σε επιχειρήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι κατέχει το 65% στην εταιρεία «Κήρυξ Α.Ε», ενώ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι πως είναι μέτοχος κατά 50% στην εταιρεία «Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ Ο.Ε.».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, δήλωσε επίσης πως αποχώρησε από την εταιρεία «Zeus and Dione» της οποίας ήταν συνιδιοκτήτρια και στην οποία κατείχε το 23,55%, καθώς και ότι το συνολικό ποσό της πώλησης είναι 649.984,80 ευρώ του οποίου η εξόφληση θα ολοκληρωθεί εντός της τριετίας.

Δήλωσε επίσης πως το 2020 υπήρξε συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου 29.944,30 ευρώ. Φυσικά, στη δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους εμφανίζεται για πρώτη φορά και η συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά 83,33% στην εταιρεία MGPG Investment Consulting ΙΚΕ. Μόνο που αυτός είναι ένας αναμενόμενος τρόπος που θα επέλεγε το πρωθυπουργικό ζεύγος προκειμένου να αποκρύψει το σπίτι του Βολταίρου.

Δύο ακίνητα για τον Αλέξη Τσίπρα

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρότι εξαιρετικά εύπορος, λαμβάνει και αγροτικές επιδοτήσεις ως γεωργός, ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζει ετήσιο εισόδημα 62.296,08 ευρώ, ενώ η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα δηλώνει 21.292,92 ευρώ. Σε αντίθεση με τα 40 ακίνητα του πρωθυπουργικού ζεύγους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει για ακόμα μια χρονιά, δύο.

Πρόκειται για το σπίτι στην Κυψέλη και για ένα οικόπεδο στον δήμο Αρτέμιδος. Σε σχέση με τις καταθέσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σε συνολικά έξι τραπεζικούς λογαριασμού το ποσό των 135.797,37 ευρώ, ενώ η Μπέτυ Μπαζιάνα δηλώνει καταθέσεις αξίας 2.166 ευρώ.

Αμετάβλητη έχει μείνει και η κατηγορία που σχετίζεται με τα οχήματα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη μηχανή που διαθέτει, ενώ η σύζυγός του δηλώνει ένα Ι.Χ. 1.248 κυβικών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν παρουσιάζουν ούτε δανεισμό ούτε συμμετοχή σε κάποια επιχείρηση.

Πολλά και τα ακίνητα του Νίκου Ανδρουλάκη

Εισόδημα 178.586,3 ευρώ παρουσιάζει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2020 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους 309.460,27 ευρώ. Οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 523.522,15 ευρώ τη στιγμή που στην προηγούμενη δήλωση παρουσίαζε 848.835,01 ευρώ. Σε σχέση με τη δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2019, ο Ν. Ανδρουλάκης δηλώνει ένα ακίνητο επιπλέον, με τον αριθμό πλέον να φτάνει τα 19. Κατέχει ένα ΙΧ 1.598 κυβικών και είναι μέτοχος με ποσοστό 2% στην εταιρία ΜΑΝΙ ΑΕΒΕ.

Τα «πόθεν έσχες» Κουτσούμπα, Βελόπουλου, Βαρουφάκη

Ετήσιο εισόδημα 89.767 ευρώ παρουσιάζει στο πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2020 ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 10.162 ευρώ. Μαζί με τη σύζυγό του είναι ιδιοκτήτες τεσσάρων ακινήτων στο νομό Βοιωτίας από όπου και κατάγεται.

Ετήσιο εισόδημα 295.163 ευρώ παρουσιάζει στο πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2020 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, από τα οποία τα 55.487 ευρώ είναι τα ποσά που δηλώνει η σύζυγός του. Ο Κυριάκος Βελόπουλος διαθέτει επίσης καταθέσεις ύψους 558.897 ευρώ. Η οικογένεια Βελόπουλου διαθέτει μόνο ένα ακίνητο 312 τετραγωνικών μέτρων στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 για το Πόθεν Έσχες για εισοδήματα του 2020, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνολικά εισοδήματα 195.852,47. Από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα προέρχονται τα 170.277,71 ευρώ. Το συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες είναι 25.574,76 ευρώ. Τα εισοδήματα της συζύγου του κ. Βαρουφάκη ανέρχονται σε 4.808,02 ευρώ. Μαζί με τη σύζυγό του έχουν 11 ακίνητα στο νομό Αττικής, 5 μοτοσικλέτες και 3 αυτοκίνητα.

Πηγή: documentonews.gr

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Τζίμα Πρετεντέρης

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…