Newsroom

Newsroom

Με τα πιο ευέλικτα 2 -in-1 Laptops, δεν θα θέλεις τίποτα περισσότερο!

Φορητότητα, ευελιξία, δύναμη. Ένα 2-in-1 laptop συνδυάζει αυτά κι ακόμη περισσότερα, επιτρέποντάς σου να προσεγγίζεις τη μέρα σου με τον κατάλληλο τρόπο όσο πολύπλοκή ή απαιτητική κι αν είναι. Πρόκειται για εξαιρετικά ευέλικτες συσκευές που προσαρμόζονται στις ανάγκες σου χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό και τις λειτουργίες τους, όπως οθόνη αφής που μπορεί να περιστρέφεται ή ακόμη και να αποσπάται από το πληκτρολόγιο για να λειτουργεί αυτόνομα.

pic1

Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, ένα laptop με τέτοια, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μπορεί να γλιτώσει τον χρήστη από την ανάγκη για δύο συσκευές, να μεταμορφώσει την καθημερινότητά του στο σπίτι και το γραφείο χωρίς να θυσιάζει κάτι από όσα θα περίμενε. Στην ουσία, παραμένουν υπολογιστές, απλώς όχι με τον τρόπο που θα φανταζόταν κανείς ένα παραδοσιακό laptop. Με ολοένα και περισσότερους να αναζητούν ένα τέτοιο laptop και τις επιλογές να είναι αρκετές, παρακάτω θα βρεις μερικά από τα πιο αξιοπρόσεκτα μοντέλα.

Lenovo IdeaPad Flex 5 (14ARE05)

Ευελιξία και δύναμη σε ένα κομψό πακέτο, με το Lenovo IdeaPad Flex 5 14ARE05, ένα ισχυρό υπολογιστή σε περισσότερο από ένα επίπεδα. Αρχικά, ο σχεδιασμός του θα τραβήξει το βλέμμα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα παραδοσιακό laptop όμως η οθόνη του μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες, ώστε να ακουμπήσει στην πλάτη του πληκτρολογίου. Σε κάθε ενδιάμεσο στάδιο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως σε βολεύει ακόμη και με την αφή: μπορείς να το «στρώσεις» στο γραφείο για να σχεδιάσεις σαν σε χαρτί χρησιμοποιώντας γραφίδα ή να το στήσεις σαν «σκηνή» για να παρουσιάσεις ή να σχεδιάσεις κάτι στην οθόνη.

Μπορείς να το έχεις παντού μαζί, χάρη στην οθόνη 14” που προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ μεγέθους και πρακτικότητας αλλά και το μικρό του πάχος. Είναι επίσης εξοπλισμένο με εξαπύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen 5 4500U, 8GB μνήμης RAM DDR4 και ταχύτατο αποθηκευτικό μέσο NVMe M.2 PCIe SSD 256GB για να χωράει πλήθος αρχείων και ποτέ να μη σε καθυστερεί. Με λίγα λόγια, μπορεί εύκολα να υποστηρίξει εφαρμογές γραφείου ή ακόμη και γραφιστικά προγράμματα, ενώ για καθημερινή χρήση, η δύναμή του φτάνει και περισσεύει – όπως και η μπαταρία, με αυτονομία που αγγίζει τις 12 ώρες χρήσης.

HP Envy x360 13 (ay0002nv)

Επιβλητικός αλλά λιτός σχεδιασμός, που αναδεικνύει τα έξυπνα σημεία του χωρίς κόπο. Το HP Envy x360 13 ay0002nv είναι το επόμενο laptop στη δημοφιλή σειρά αναδιπλούμενων φορητών υπολογιστών της εταιρείας και όπως οι προκάτοχοι του, συνδυάζει πρακτικότητα και δύναμη σε σώμα “2-in-1” για να το χειριστείς όπως σε βολεύει. Το μαύρο σασί του έχει στιβαρό βραχίονα που επιτρέπει στην οθόνη να περιστρέφεται 360 μοίρες -όπως προδίδει και το όνομα- και συνδυαστικά με τη δυνατότητα χρήσης μέσω αφής, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο ως tablet όσο και ως laptop με φυσικό πληκτρολόγιο.

Το μικροσκοπικό πλαίσιο γύρω από την οθόνη 13.3” τής δίνει χώρο να «ανασάνει» ώστε με τη σειράς της κι εκείνη να επιτρέψει στο περιεχόμενό σου να λάμψει. Με AMD Ryzen 5 4500U, 8GB RAM και 512GB PCIe NVMe SSD λειτουργεί ταχύτατα σε πλήθος εργασιών, κάνοντάς το ιδανικό για καθημερινούς χρήστες όπως και επαγγελματίες. Επιπλέον, η οθόνη είναι ενισχυμένη με Corning Gorilla Glass NBT και «φοράει» φίλτρο ιδιωτικότητας HP SureView , που σημαίνει ότι μπορείς να εργάζεσαι σε αυτή δίχως φόβο φθοράς ή ανεπιθύμητες ματιές από τρίτους στο περιεχόμενό σου.

Dell Inspiron 13 7306

Μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για επαγγελματίες κι όχι μόνο, το Dell Inspiron 13 7306 είναι ένα εκ των κορυφαίων 2-in-1 laptops στην αγορά. Συμπαγές χωρίς να στερείται δυνατοτήτων, χωράει απίστευτα πολλά σε ένα μικρό σασί: από αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για ασφαλές κλείδωμα έως υποστήριξη για γραφίδες, διάφορες θύρες για ευέλικτη συνδεσιμότητα και μεγάλη μπαταρία (με ταχεία φόρτιση, μάλιστα). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως laptop ή tablet, όπως επίσης και σε διάταξη «σκηνής», δίνοντάς σου πλήρη ελευθερία στον τομέα.

Όλα αυτά συμπληρώνονται από τον ικανότατο επεξεργαστή Intel Core i7-1165G7, 16GB LPDDR4X RAM και 512GB PCIe NVMe SSD για αστραπιαία ταχύτητα σε κάθε ενέργεια. Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, θύρες HDMI, USB-C, αναγνώστης καρτών και θύρα ακουστικών: όλα βρίσκονται εδώ. Οι σχεδιαστές θα εκτιμήσουν πολύ την συμπεριλαμβανόμενη γραφίδα όπως και FHD οθόνη με τη μεγάλη φωτεινότητα και ακρίβεια χρωμάτων που την κάνει απολαυστική για κάθε είδους εργασία. Τέλος, με μπαταρία που αγγίζει σχεδόν διψήφιο αριθμό στην αυτονομία και φορτίζει εξαιρετικά γρήγορα, ένα ισχυρό σύνολο ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Microsoft Surface Book 3

Μπορεί να πήρε το χρόνο της προτού εισέλθει στην αγορά των laptops, όμως μπήκε δυναμικά. Το Microsoft Surface Book 3 αποτελεί ένα από τα ποιοτικότερα 2-in-1 laptops που θα μπορέσει να βρει κανείς σήμερα, προσφέροντας άρτια κατασκευή, ευέλικτες δυνατότητες λειτουργίας και ισχυρά εξαρτήματα στο εσωτερικό που κάνουν δύσκολο να αντισταθεί κανείς στο συνολικό πακέτο. Το σημείο-κλειδί που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως εντελώς αυτόνομο tablet, αφού η οθόνη όχι μόνο περιστρέφεται 360 μοίρες αλλά μπορεί να αποσπαστεί εντελώς από το πληκτρολόγιο. Φυσικά, η οθόνη υποστηρίζει λειτουργία με την αφή και υποστηρίζει γραφίδες, κάνοντάς το ιδανικό για γραφίστες, επαγγελματίες και οποιονδήποτε αναζητά δύο συσκευές (laptop, tablet) όμως θα τον βόλευε να υπάρχουν όλα σε μία.

Διαθέτει κάμερα σε έκαστη όψη της οθόνης, η οποία με μέγεθος 13.5” και λόγο διάστασης ιδανικό για κείμενα και γραφικά θα κάνει δύσκολο τον… αποχωρισμό. Η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και πάνω από 10 ώρες ανάλογα με τη χρήση που γίνεται, η οποία μπορεί να ποικίλλει. Με επεξεργαστή Intel Core i5-1035G7, 8GB LPDDR4X RAM και 256GB SSD, μπορεί εύκολα να διαχειριστεί εφαρμογές γραφείου, γραφιστικά προγράμματα αλλά και παιχνίδια, ενώ είναι δεδομένο πως απλούστερες χρήσεις (όπως σερφάρισμα ή παρακολούθηση ταινιών κλπ) είναι… παιχνιδάκι.

HP Spectre x360 (14-ea0002nv)

Μαύρο αλουμίνιο, εκλεπτυσμένο χάλκινο χρώμα που «παίζει» με το φως, πανίσχυρος «κορμός» και σώμα που δίνει λύσεις. Το HP Spectre x360 14-ea0002nv είναι μια premium πρόταση για εκείνους που θέλουν τα μέγιστα σε κάθε τομέα. Η IPS Micro-Edge οθόνη 13.5” προστατεύεται από Corning Gorilla Glass NBT, και κάνει απόλαυση την κάθε στιγμή που θα τη χρησιμοποιείς – μέσω ποντικιού ή μέσω αφής (φυσικά, υποστηρίζει και γραφίδες). Το όνομα της σειράς προδίδει τον σχεδιασμό της συσκευής, με την οθόνη να μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες και να «κολλήσει» στην πλάτη του πληκτρολογίου, αφήνοντας τον χρήστη να λειτουργεί το laptop κανονικά σε κάθε ενδιάμεση θέση. Με βάρος λίγο χαμηλότερο των 1.4 κιλών και εξαιρετικά λεπτό σασί, μπορείς να το έχεις μαζί σου οπουδήποτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να σε επιβαρύνει.

Από την άλλη, η δύναμή του είναι εξίσου εντυπωσιακή με το design του. Εξοπλίζεται με τον τετραπύρηνο Intel Core i7-1165G7, πλαισιωμένο από 16GB LPDDR4 RAM, PCIe NVMe SSD 512GB και γραφικά Intel Iris X, ένα σύνολο που μπορεί να διαχειριστεί με περισσή ευκολία γραφικά και κάθε εφαρμογή γραφείου, ακόμη και games – κάτι που ελάχιστα laptops στην κατηγορία μπορούν να επιτύχουν. Αντίστοιχα, το έξυπνο λογισμικό φροντίζει οι επιδόσεις του laptop να προσαρμόζονται στις συνήθειές σου ώστε να μη σπαταλά ενέργεια, κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μέχρι και 17 ώρες προτού χρειαστεί φόρτιση. Μπορεί να ανήκει στην κατηγορία “2-in-1” όμως είναι πολλά περισσότερα σε ένα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…