Newsroom

Newsroom

Με τα μάτια ανοιχτά – Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το ExileRoom, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά».

5715307b1dc524d0718b4615

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία επιλογή σημαντικών βραβευμένων ελληνικών ντοκιμαντέρ που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του είδους στην Ελλάδα, βραβευμένα ντοκιμαντέρ για τη Συρία, καθώς επίσης και ταινίες τεκμηρίωσης που βραβεύτηκαν στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Το φετινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ένα μικρό αφιέρωμα στη Συρία και στους Σύριους ντοκιμαντερίστες, οι οποίοι κατέγραψαν εικόνες της ζωής και του πολέμου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, διοργανώνεται σε συνεργασία με το CREATIVE EUROPE MEDIA DESK GREECE ένα διήμερο εργαστήριο (workshop), με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ» (“EXODUS”). O Σύριος σκηνοθέτης Talal Derki (The Return to Homs) είναι καλεσμένος για να παρουσιάσει την ταινία του, ενώ στο workshop, θα συμμετάσχουν ως εισηγητές ο Talal Derki και ο ιδρυτής του Mobile Phone Syrian Festival, Σύριος σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Amer Matar.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

21.04.2016 – 24.04.2016

Πε-Κυ: 17:00 – 00:00

€5 (ΗΜΕΡΗΣΙΟ), €15 (ΓΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ)