«Με τα μάτια ανοιχτά»: Νέο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ

Εικόνες αληθινής ζωής, μέσα από δεκαοκτώ ελληνικά ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής, κάποια σε πρώτη αθηναϊκή προβολή, προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 18 έως 21 Απριλίου, καθημερινά από τις 18.00 και μέχρι τα μεσάνυχτα.

of fathers and sons

Πρόκειται για το αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά», το οποίο, εκτός από προβολές διοργανώνει και master classes, αλλά και μια σημαντική ημερίδα της Ένωσης Ελληνικού Nτοκιμαντέρ με το ΕΚΟΜΕ και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την ενημέρωση των χρηματοδοτικών εργαλείων που αφορούν στο ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Την πρώτη ημέρα του αφιερώματος, 18/4 στις 20.30, κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα το σίκουελ της SugartownΓια μια χούφτα ψήφους (2019) του Κίμωνα Τσακίρη, ταινία επίκαιρη αφού καταγραφει  την εκλογική διαδικασία στην ελληνική επαρχία, «μια μικρογραφία μιας χώρας που ακόμα ψάχνει σωτήρες για να πάει μπροστά», όπως χαρακτηριστικά λέει ο σκηνοθέτης. 

Επίσης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης  θα προβληθεί  ένα μικρό αφιέρωμα στον πρόσφατα χαμένο κινηματογραφιστή Γιώργο Καρυπίδη.

Στις 20/4 θα προβληθεί το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Of Fathers and Sons»  του Σύρου σκηνοθέτη Talal Dekri kai στις 21/4 (20.15) θα προβληθεί η ταινία του Σταύρου Ψυλλάκη «Για χωρίς λόγο».

Η ταινία «ΛΠ» για το έργο της Λένας Πλάτωνος, της σημαντικής μουσικού της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, καθώς και πολλά ακόμη ελληνικά ντοκιμαντέρ που πιστεύουν ότι «η πραγματικότητα γράφει τα καλύτερα σενάρια» περιλαμβάνονται στο νέο αυτό αφιέρωμα.

Το «Με τα Μάτια Ανοιχτά» συνιστά συνδιοργάνωση της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, ενώ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…