Με συνταγή Άγιου Παντελεήμονα το Star στη Μόρια: «Αγανακτισμένη νεολαία» οι χρυσαυγίτες

Το Star στο κεντρικό του δελτίο ακολουθεί χρυσαυγίτες στα χωράφια γύρω από τη Μόρια και τους βαφτίζει «αγανακτισμένη νεολαία»

EK Star

Πολλά γεγονότα έλαβαν χώρα τελευταίες μέρες στο νησί της Λέσβου. Διαδηλώσεις μεταναστών για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια που συνοδεύτηκαν από καταστολή, με ρίψη χημικών ακόμα και απέναντι σε μικρά παιδιά, ακροδεξιές συγκεντρώσεις ενάντια στην ύπαρξη μεταναστών στο νησί, αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στα αιτήματα μεταναστών και προσφύγων, ρατσιστικά πογκρόμ από «Τάγματα Εφόδου» σε σπίτια αναζητώντας μετανάστες, με το ένα σκηνικό να διαδέχεται το άλλο στους δρόμους του νησιού.

Πολλά είναι τα μέσα που θέλησαν να πάρουν θέση υιοθετώντας την ατζέντα κατοίκων του νησιού που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη μεταναστών στο νησί, ωστόσο ο τηλεοπτικός σταθμός «Star Channel» το πήγε ένα βήμα παραπέρα, «ξεπλένοντας» χρυσαυγίτες και παρουσιάζοντάς τους ως «αγανακτισμένη νεολαία» στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, στις 5 Φλεβάρη.

(Δείτε το σχετικό απόσπασμα, από το 2ο λεπτό και έπειτα)

Την ίδια ημέρα που ολοένα και περισσότερες καταγγελίες για την ύπαρξη «Τάγματος Εφόδου» που χτυπούσε πόρτες των σπιτιών αναζητώντας αν αυτά νοικιάζονται σε ΜΚΟ ή σε πρόσφυγες και μετανάστες απαιτώντας να βγουν στον δρόμο, έρχονταν στο φως της δημοσιότητας, το Star αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή την… «αγανακτισμένη νεολαία» στα χωράφια γύρω από τη Μόρια να ψάχνει να βρει πρόσφυγες μέσα στη νύχτα, παρουσιάζοντάς τους ως «ομάδα περιφρούρησης του νησιού».  

Ο γνωστός για τις τρομολαγνικές του αφηγήσεις σταθμός, επέλεξε να «ξεπλύνει» μέσω του ρεπορτάζ του μέλη του ναζιστικού μορφώματος, ενώ παράλληλα ακούστηκαν και διάφορες άλλες ακροδεξιά κατευθυνόμενες απόψεις, όπως για «αναρχικούς που μεταφέρουν τις πρακτικές από την Αθήνα στη Μυτιλήνη και υποκινούν τους πρόσφυγες σε εξέγερση».

Την ταυτότητα της «αγανακτισμένης νεολαίας» που παίρνει το νόμο στα χέρια της και τη φιλοξενεί με θέρμη το Star στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους «αγανακτισμένους» είναι γνωστός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής με το προφίλ του στο Facebook να είναι γεμάτο φασιστικά και μιλιταριστικά συνθήματα, φωτογραφίες με τον Ηλία Κασιδιάρη, μαιάνδρους, αλλά και μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος, άλλωστε, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι τον έχουν πει φασίστα και ναζί, όμως εκείνος συνεχίζει να προειδοποιεί για τους «λαθρομετανάστες». Από κοντά και ο έτερος αγανακτισμένος που παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ:

 

 

 

 

 

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».