Newsroom

Newsroom

Με συλλήψεις σε φεμινίστριες η ΕΛΑΣ «γιορτάζει» τη μέρα κατά της έμφυλης βίας

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι εννέα προσαγωγές φεμινιστριών που πραγματοποίησαν συμβολική δράση σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Επιβολή προστίμων σε όλες, καθώς και σχηματισμός δικογραφίας για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

diamaryria gynaikon

Σε συλλήψεις για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας (285ΠΚ)  μετατράπηκαν τελικά οι 11 από τις 15 αναίτιες προσαγωγές μελών φεμινιστικών συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων που έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, ενώ πραγματοποιούσαν συμβολική διαμαρτυρία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

Όλοι τους έλαβαν προθεσμία για να εμφανιστούν στον εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των περιορισμών μετακίνησης που ισχύουν στην καραντίνα. 

Μέχρι περίπου τις 9 το βράδυ έξω από το ΑΤ Συντάγματος, όπου προσήχθησαν οι αρχικά εννέα προσαχθέντες, ήταν παράλληλα σε εξέλιξη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συνθήματα όπως: «Κάθε μήνα και γυναικτονία, αυτό κι αν είναι η πανδημία». Στο σημείο έσπευσαν προς ενισχύσεις δυνάμεις των ΜΑΤ. Ανάμεσα στις προσαχθείσες είναι μέλη πολιτικών οργανώσεων, εκλεγμένες συνδικαλίστριες και ακτιβίστριες. Μεταξύ αυτών η Μαρία Μπόλαρη, μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς, πρώην βουλεύτρια, η Σίσσυ Βωβού από την ηλεκτρονική φεμινιστική εφημερίδα «Το Μωβ», η Κατερίνα Στεργίδου από την Πρωτοβουλία 8 Μάρτη κ.ά. Εκεί βρίσκεται και ομάδα δικηγόρων και εκπρόσωποι οργανώσεων

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…