Με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών πρωτίστως σε πολιτικό επίπεδο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Τους στόχους αναφορικά με την ανάγκη επίτευξης μιας ολικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει τόσο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος όσο και τον προσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά οριοθέτησε εκ νέου σε συνέντευξή του στη Real News, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθιστώντας σαφές ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να γεφυρωθούν σε πολιτικό επίπεδο οι διαφορές για τα εκκρεμή ζητήματα ώστε να πάρουν τη σκυτάλη εκ νέου τα τεχνικά κλιμάκια.

58d645ee1dc524da6a8b45d0

Όπως είπε εξάλλου, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις αλλά και η ισχυρή πολιτική βούληση όλων των μερών, έχουν δημιουργήσει τη δυναμική για την επίτευξη μίας έντιμης συμφωνίας με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει έντονα η πεποίθηση, όπως άλλωστε εξήγησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ότι η συμφωνία που τελικά θα έρθει προς ψήφιση «δεν θα είναι κακή» και θα ψηφιστεί τελικά από την κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να υπάρξουν διαφωνίες. Γι’ αυτόν τον λόγο, σημείωσε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνεται μια δύσκολη αλλά αναγκαία διαπραγματευτική μάχη, «προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη συμφωνία, η οποία δεν θα περιέχει μονάχα την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος από το 2019 αλλά και σημαντικά μέτρα με θετικό πρόσημο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκαθάρισε εν τω μεταξύ ότι τα σενάρια περί δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης από την παρούσα Βουλή, είναι «όνειρα θερινής νυκτός» και εξαπολύοντας πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι «για να υπάρξει, ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι να τέμνονται κάπου βασικές πολιτικές θεωρήσεις και προσεγγίσεις. Με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις που πρεσβεύει, όπως επιβεβαιώνεται και στο θέμα των εργασιακών όπου ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του ΔΝΤ ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων , δεν μπορεί να υπάρξει σημείο επαφής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε παράλληλα στο στρατηγικό αδιέξοδο που όπως εκτιμούν στο Μαξίμου, βρίσκεται η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «από τη μια μεριά γνωρίζει ότι η συμφωνία θα κλείσει και επομένως το αίτημα για εκλογές θα ακούγεται σε λίγο καιρό περισσότερο γραφικό από ότι σήμερα κι από την άλλη, δεν ξέρει πως να τοποθετηθεί σε σχέση με την επικείμενη συμφωνία καθώς ο λόγος της παρουσιάζει τόσες αντιφάσεις που προκαλούν αμηχανία ακόμη και στα ίδια τα στελέχη της».

Απαντώντας στις μομφές μερίδας της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επηρέασε τη Δικαιοσύνη για την απόφαση στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «γελοίες κατηγορίες» προσθέτοντας ότι η Δικαιοσύνη αποφάσισε όπως αποφάσισε και «η απόφαση της μας δεσμεύει ανεξαρτήτως των νομικών ή πραγματικών κρίσεων που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας». Επανέλαβε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος «που μάχεται καθημερινά για να αφοπλίσει τα δίκτυα παραθεσμικής εξουσίας που δημιούργησαν όσοι σήμερα μιλούν για προσπάθειες παρέμβασης στη Δικαιοσύνη».

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να συνεργάζεται υπογείως με τον Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζοντάς τα «θεωρίες συνομωσίας» που μοναδικό στόχο έχουν μικροκομματικά ή εσωκομματικά οφέλη της αντιπολίτευσης και ξεκαθαρίζοντας πως εκείνοι που φέρνουν στη δημόσια συζήτηση το θέμα, οφείλουν να το τεκμηριώσουν διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι «εφευρίσκουν φανταστικούς εχθρούς και πολιτεύονται με επικοινωνιακά προπετάσματα καπνού».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ