Με "σοβαρές συνέπειες" απειλεί τη Βόρεια Κορέα ο Ομπάμα για την πυρηνική δοκιμή

Oι προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας θα έχουν «σοβαρές συνέπειες», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά την καταγραφή σεισμικής δόνησης 5,3 Ρϊχτερ κοντά στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

57d2538d1dc524164e8b4a56

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε έμφαση στη σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια των συμμάχων τους στην Ασία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός των Εξωτερικών, Ντάνιελ Ράσελ, εξέφρασε εξάλλου την ετοιμότητά του για να συνεργαστεί στενά με την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη Βόρεια Κορέα, μετά την πραγματοποίηση της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της.

«Είναι γεγονός ότι οι προκλήσεις κλιμακώνονται παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο κι απειλώντας την περιφερειακή σταθερότητα», δήλωσε ο Ράσελ πριν τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα.

Την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας καταδίκασε και η Γαλλία. «Η Γαλλία καταδικάζει σθεναρά τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από τη Βόρεια Κορέα, ενώ καλεί το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, να αντιδράσει μετά την παραβίαση των αποφάσεών του», τόνισε σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην πραγματοποίηση της τελευταίας πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, ενώ συνιστά στην Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει κάθε ενέργεια, η οποία επιδεινώνει την κατάσταση.

Η Κίνα θα επιμείνει στη θέση της για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ενώ για το λόγο αυτό στηρίζει τη διαδικασία των εξαμερών συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος, ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση της κινεζικής διπλωματίας.

Σημειώνεται ότι η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι είναι δυνατή πλέον η τοποθέτηση πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους, επιβεβαιώνοντας την πραγματοποίηση της πυρηνικής δοκιμής.

k

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…