Με σημαία μια κρεμάστρα

Τι θα έβγαζαν οι κάλπες εάν ο Μητσοτάκης αποφάσιζε μεθαύριο -υπό την πίεση της Εκκλησίας και των νοικοκυραίων- να προκηρύξει δημοψήφισμα για την εκ νέου ποινικοποίηση των αμβλώσεων;

Χωρίς τίτλο 0

Oλόκληρο το Σαββατοκύριακο έτρεμα. Έτρεμα όχι μόνο από οργή, για την ελαφρά καρδία με την οποία οδηγούν την ανθρωπότητα στο Μεσαίωνα έξι σκοταδιστές Αμερικανοί δικαστές υπό την αιγίδα εκατομμυρίων χριστιανοταλιμπάν που ψηφίζουν ακροδεξιές κυβερνήσεις τύπου Τραμπ, αλλά και από τον φόβο. Φόβο, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

Όχι στην Αμερική, αλλά στην Ελλάδα. Στην κοιτίδα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τι θα έβγαζαν οι κάλπες εάν ο Μητσοτάκης αποφάσιζε μεθαύριο -υπό την πίεση της Εκκλησίας και των νοικοκυραίων- να προκηρύξει δημοψήφισμα για την εκ νέου ποινικοποίηση των αμβλώσεων;

Τέρατα θα έβγαζαν, να τι θα έβγαζαν. Η Ελλάδα θα επέστρεφε ολοταχώς στο παρελθόν που με τόση λαγνεία νοσταλγεί, σπρωγμένη σαν κοπάδι από τα μανουάλια του Ιερατείου και από τα εξαπτέρυγα των πετσωμένων του Φαλήρου.

Οι ανέμελοι που έχουν όλα τα προβλήματά τους λυμένα θα πήγαιναν για μπάνιο μαζί με τους «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι» και η Ελλάδα θα προσγειωνόταν σούμπιτη στο 1950, για να κάνει παρέα στην Πολωνία (που απαγόρευσε τις αμβλώσεις μέσα σε εκκωφαντική σιγή από την Ε.Ε.), στα αραβικά κράτη που τόσο βδελύσσεται και στις μισές Πολιτείες της Αμερικής.

Για να μη μπερδευόμαστε, και για να μη ξεχνιόμαστε, η συμφορά ξεκίνησε όχι από το Handmaid’s Tale, που στο κάτω κάτω είναι fiction, αλλά από το δόγμα «τι Χίλαρι, τι Τραμπ». Η κυρία Κλίντον μπορεί να έχει τα χίλια κουσούρια ως πολιτικός, μπορεί να θυμίζει με το επώνυμό της μέρες Νατοϊκών βομβαρδισμών και αμερικανόπνευστων πολέμων, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να διορίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο τα μαύρα γουνάκια του μεσαιωνισμού και της θρησκοληψίας, όπως έκανε ο Τραμπ.

Ο λεγάμενος Τραμπ εμφανίστηκε χθες περιχαρής σε μία συγκέντρωση όπου χαιρετίστηκε ο θρίαμβος της «λευκής φυλής». Πώς θα αντιδρούσε εάν ήταν ακόμη πλανητάρχης; Προφανώς θα είχε φωταγωγήσει τον Λευκό Οίκο και θα έστελνε τα καρακόλια να καταπνίξουν τις λαϊκές εξεγέρσεις που φουντώνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ (ιδίως στις δύο ακτές), μαζί και το χθεσινό Pride.

Οι πιο τολμηροί ακτιβιστές πολιόρκησαν τα σπίτια των έξι δικαστών και απείλησαν να τα κάνουν ρημαδιό. Ένα μέρος του εαυτού μου αντιλαμβάνεται ότι η «απ’ όπου και αν προέρχεται» αυτοδικία είναι εξίσου επικίνδυνη με τη θεσμική εκτροπή, ενώ ένα δεύτερο, απηυδισμένο με όσα ζούμε εδώ, εύχεται να βγαίναμε και εμείς στους δρόμους για να αντισταθούμε στη φαιογάλαζη λαίλαπα.

Όσο ο πολίτης κοιμάται, η ασέλγεια πάνω στο ταλαίπωρο σαρκίο του θα συνεχίζεται. Μόνο τις καθημερινές βέβαια, γιατί τα Σαββατοκύριακα ο αρχιερέας της οπισθοδρόμησης κάνει μακροβούτια στις ακρογιαλιές γελώντας με το χάλι των υπηκόων του. Είναι μα τους θεούς παράξενο, αυτό που συμβαίνει με τις Ζώνες Ώρας. Ενώ στο Λονδίνο είναι 7 το πρωί, στο Παρίσι 8 και στο Κάιρο 9, στην Αμερική έχουν 1972 και στην Ελλάδα 1967.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκα ξέχασε προς στιγμήν ότι είναι (όσο είναι) σύζυγος Μητσοτάκη και προχώρησε σε τιτίβισμα διαμαρτυρίας ενάντια στη διαβόητη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. «Είναι σοκαριστικό και σπαρακτικό, να βλέπεις να ανατρέπεται η απόφαση Ρόου v Ουέιντ , μετά από σχεδόν 50 χρόνια. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν. Αυτά είναι θεμελιώδη δικαιώματα», έγραψε η δεύτερη κυρία του τόπου.

Ο κύριός της, όμως, μας ξεκούφανε με τη σιωπή του επί καμιά 15αριά ώρες, την ίδια ώρα που πολυάριθμοι ξένοι ηγέτες, αλλά και ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας, ξεσπάθωναν με παρρησία ενάντια στο έγκλημα.

Όταν σηκώθηκε από τον ανέμελο ύπνο του, έριξε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα, χασκογέλασε με την ψυχή του με τους κοιμισμένους που καταπίνουν το διάτρητο Πόθεν Έσχες του αμάσητο, αγόρασε το εισιτήριό του για τη Τζιά και μόνο τότε εδέησε να ξεστομίσει μία κουβέντα. Στα αγγλικά φυσικά, μπας και δεν την καταλάβουν οι τσοπαναραίοι αμετανόητοι ψηφοφόροι του και οι ρασοφόροι που μιλούν μόνο βυζαντινά και παιδεραστικά.

«Αληθινά προβληματισμένος από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ», δήλωσε. «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα πίσω στη μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών». Ακολούθησε καταιγισμός σχολίων από χρήστες του Twitter, πολλοί από τους οποίους απαιτούν από την ακραιφνώς alt-right κυβέρνηση της Ελλάδας να ακολουθήσει το φαεινό παράδειγμα των Αμερικανών!

Εάν δεν το έχετε αντιληφθεί, η δεξιά πτέρυγα της γαλάζιας πολυκατοικίας, αυτή που ονειρεύεται ολημερίς Μελίγιες και Μελίστες, εκείνη που υπερασπίζεται τα «αγέννητα παιδιά» και πανηγυρίζει πάνω από τα νεκρά παιδιά των επαναπροωθήσεων , θεωρεί τον Μητσοτάκη κρυπτοκομμουνιστή, πράκτορα των Σιωνιστών και υποχείριο του Ερντογάν.

Και ο κακομοίρης ο Κούλης, που παριστάνει τον …κεντρώο, είναι υποχρεωμένος, εκών άκων, να χαϊδέψει τα γκρίζα αυτάκια τους. Το συγκεκριμένο tweet πιθανότατα του κόστισε χιλιάδες ψήφους και θα του κόστιζε ακόμα περισσότερες αν ήταν γραμμένο στα ελληνικά. Τι θα γενεί η Νέα Δημοκρατία, εάν η εκλογική βάση της κορφολογηθεί από τον Βελόπουλο, τους Μπογδάνους και τους Κασιδιάρηδες;

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι, ότι η, υπουργός Παιδείας που να πάρει ο διάολος, Νίκη Κεραμέως (που «τόλμησε» και αυτή να ορθώσει τα στήθια της) επιχείρησε ανερυθρίαστα να εισαγάγει στα σχολεία θεωρίες για αγέννητα παιδιά. Ότι ένα τσούρμο υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές δηλώθηκαν ως ομιλητές σε σκοτεινό «συνέδριο γονιμότητας». Ότι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν ενάντια στο δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση, αγκαζέ με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

Ότι, το πιο χοντρό απ’ όλα αν θέλετε τη γνώμη μου, σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον απερίγραπτο πατέρα του απερίγραπτου σημερινού πρωθυπουργού, καταψήφισε τον νόμο που νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις το 1986 μετά από εισήγηση της εξαίρετης Μαρίας Κυπριωτάκη-Περράκη, «σφυροκοπώντας με επιχειρήματα», λέει, τους εισηγητές της (ευτυχώς) πλειοψηφίας.

Η Νέα Δημοκρατία των Κωσταντίνου Μητσοτάκη  ήταν ουσιαστικά το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε το νομοσχέδιο, το σωτήριον έτος 1986. «Έπρεπε να είναι ένα από τα πρώτα μελήματα των κυβερνήσεων της Αλλαγής», είπε η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Καλλιόπη Μπουρδάρα. Και πολύ σωστά διαμαρτυρήθηκε, η προεδρίνα της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας. Στην πρώτη τετραετία του στην εξουσία, ο Ανδρέας απέφυγε να το αγγίξει. «Ένα ένα και με το μαλακό», ήταν το σιωπηρό σλόγκαν των ημερών.

Τι θα είχε συμβεί, λοιπόν, εάν η Ελλάδα ψήφιζε δεξιά κυβέρνηση αδιαλείπτως από το 1974 μέχρι σήμερα; Ή αν είχε βυθιστεί αύτανδρο το ΠΑΣΟΚ στις σχετικά αμφίρροπες εκλογές του 1985; Θα ήμασταν πιθανότατα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που θα είχε για σημαία μια κρεμάστρα, αφού με τους παπάδες και με τους νοικοκύρηδες δεν τα βάζει κανένας δεξιός.

«Δεν τα βάζει κανένας γενικώς», λέει ο κυνικός της γαλαρίας, αλλά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε τολμηρές (ή λιγότερο τολμηρές) μεταρρυθμίσεις χωρίς να φοβηθούν το ψηφοθηρικό κόστος.

Γι’ αυτό σας λέω, πάει πολύ να παριστάνει ένας γέννημα θρέμμα Μητσοτάκης τον αρχάγγελο της κοινωνικής προόδου, μαζί με τους άλλους γόνους άλλων σκοταδόψυχων του 1986. Ο λαός μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, αλλά η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Ξανατρύπωσε από το παράθυρο, όσο εμείς κοιτάζαμε αλλού.

Ευτυχώς, έχουμε μπροστά μας τη χρυσή ευκαιρία να την ξεφορτωθούμε, πριν το κακό γίνει ανεπανόρθωτο. Οι εκλογές φαίνεται ότι θα γίνουν μέσα στις επόμενες 15-16 εβδομάδες.

* Η κεντρική φωτογραφία είναι μέρος του πρωτοσέλιδου της γαλλικής εφημερίδας Liberation που κυκλοφόρησε στις 25-26 Ιουνίου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…