ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

Με ρεκόρ στο θαλάσσιο σκι ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του Kaiafas Battle2023

To KAIAFAS BATTLE ξεκίνησε το Σάββατο 8 Ιουλίου στη πανέμορφη λίμνη του Καϊάφα στην Ηλεία

kaiafas 2

To KAIAFAS BATTLE ξεκίνησε το  Σάββατο 8 Ιουλίου στη πανέμορφη λίμνη του Καϊάφα στην Ηλεία , με παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης να διαγωνίζονται σε διάφορα αγωνίσματα, έχοντας στρέψει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στην Ελλάδα και στην πανέμορφη λίμνη του Δήμου Ζαχάρως.

Όπως τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής θαλασσίου σκι και διοργανωτής των αγώνων Γιώργος Χατζής, στη σημερινή πρώτη ημέρα σημειώθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «στους άνδρες σημειώθηκε ρεκόρ στην ιστορία του θαλασσίου σκι, όπου τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές μπήκαν στα 9 μ. 75 εκ., κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ο Καϊάφας έγραψε ιστορία. Στους προκριματικούς γυναικών, επαγγελματίες αθλήτριες έκαναν ρεκόρ λίμνης. Η μία 1,5 στα 10.25 και η άλλη 1. Έγιναν απίστευτα ρεκόρ σε καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ο τελικός αγώνας θα είναι ασύλληπτος».

Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η λίμνη Καΐάφα αποτελεί σημείο ορόσημο του παγκόσμιου θαλάσσιου σκι.

«Πρόκειται για ένα γεγονός που δίνει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης καθιστώντας τις περιοχές της Ζαχάρως και του Καϊάφα γνωστές παγκοσμίως», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «τόσο εγώ όσο και όλη η δημοτική αρχή Ζαχάρως στηρίζουμε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως και όλες τις αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο δήμο μας, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα διεξάγεται κάθε χρόνο με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία».

Στη σελίδα του Water Ski Pro Tour στο Instagram, που είναι και η εγκυρότερη σελίδα για το θαλάσσιο σκι, για τη σημερινή πρώτη ημέρα των αγώνων αναφέρεται: «Ο μεγαλύτερος γύρος στην ιστορία του θαλάσσιου σκι. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν τρέξει κατά σειρά 3 σκιέρ σε έναν γύρο στα 10,25m/41off. Έγινε πραγματικότητα σήμερα στο Kaiafas Battle, όπου ο ένας σκιέρ διαδεχόταν τον άλλον! Υπάρχει κάτι στο ελληνικό νερό!» https://www.instagram.com/p/CubyTPeItgw/?hl=el