Με ψήφους της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο ταφόπλακα… για τις λαϊκές αγορές

Η Κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο που αποτελειώνει τις λαικές μετατρέποντάς της σε  σούπερ μάρκετ

1903919

Αναγκαία έκριναν την μεταρρύθμιση  για το υπαίθριο εμπόριο οι 158 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν -οι μοναδικοί- το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές, που συγκέντρωσε την έντονη κριτική της αντιπολίτευσης.  Θυμίζεται πως έντονη ήταν η αντίδραση και των παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδας που πολλάκις έχουν τονίσει πως πρόκειται για σχέδιο νόμου – ταφόπλακα για τις λαϊκές.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν 158 βουλευτές ενώ 139 βουλευτές ψήφισαν «κατά». Αντίστοιχη πλειοψηφία συγκέντρωσε και το άρθρο 67 του νομοσχεδίου, που εξουσιοδοτεί τον εκάστοτε υπουργό για την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που θα ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου.

Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και για το άρθρο 67.

Το νομοσχέδιο αφορά στις μορφές άσκησης του υπαίθριου εμπορίου (λαϊκή αγορά), τις ρυθμίσεις αναφορικά με τις βραχυχρόνιες αγορές (πλανόδιο εμπόριο), στις αγορές παρασκευής και πώλησης έτοιμου φαγητού και ποτών επί του δρόμου (street food markets – καντίνες).