Με πειθαρχική έρευνα για την Εισαγγελέα Διαφθοράς απειλεί το ΠΑΣΟΚ μετά τη δικογραφία για τα υποβρύχια

δικογραφία για τα υποβρύχια και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου

voyli 22

Στα άκρα η αντιπαράθεση για τη δικογραφία για τα υποβρύχια και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου. Πειθαρχική έρευνα για την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου σκέφτεται να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βάφτισε “δικογραφία” τα πρακτικά της Βουλής. Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν την κυβέρνηση για “εξαφάνιση” του σκανδάλου Βενιζέλου με τα υποβρύχια μέσω του κλεισίματος της Βουλής.

Πολιτικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο χειρισμός εκ μέρους της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, να διαβιβάσει δικογραφία στο παραπεμπτικό της οποίας αναφέρεται ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων.

«Ο Βενιζέλος δεν θα το αφήσει έτσι», φέρεται να δήλωσε ο Ρήγας μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Ρήγας, είπε ότι δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της κυρίας Παπανδρέου.

«Η κ. Παπανδρέου δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση», είπε ο κ. Ρήγας, καταλήγοντας: «Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ενέργεια της κυρίας Παπανδρέου είναι απαράδεκτη νομικά και εγείρει πολιτικό ζήτημα».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψει τα κείμενα αμφισβήτησης της ηγεσίας του που πλέον πέφτουν σαν βροχή. 

«Εν μέσω άλλης μιας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τη συνεδρίαση της ΚΕ (εκτός και αν αναβληθεί ξανά), η αξιωματική αντιπολίτευση σκιαμαχεί παριστάνοντας ότι… ναυμαχεί!», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Σημείωσε, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τα ίδια τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής του Δεκεμβρίου 2013 για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, για τα οποία προφανώς το Κοινοβούλιο όχι μόνο έχει λάβει γνώση, αλλά έχει αποφανθεί αμετάκλητα μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας».

«Βαφτίζοντας τα πρακτικά της Βουλής “δικογραφία”, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, προκαλώντας θόρυβο γύρω από ένα ανύπαρκτο θέμα και μιλώντας για “εγκλήματα” με τα οποία ουδόλως ασχολήθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2013.

Ό,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται να αποφύγουν τη σκληρή κριτική των συνιστωσών τους για την καθήλωση τους στις πρόσφατες εκλογές», πρόσθεσε η κα Βούλτεψη. 

Για συγκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων κατηγόρησε την κυβέρνηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, χαρακτηρίζοντας δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ τον Αντώνη Σαμαρά.

“Η συμμοριακού τύπου συγκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων που αποκαλύφθηκε σήμερα μέσω της Βουλής φανερώνει πως ο κ. Σαμαράς αποτελεί διαχρονικά το μεγαλύτερο δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ” αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Χρυσοβελώνη και προσθέτει: “Το γεγονός ότι ήδη από το 1995 ο κ. Σαμαράς καταφέρνει να κρατά στην εξουσία το σάπιο ΠΑΣΟΚ εξαφανίζοντας μάλιστα μέχρι και ποινικές ευθύνες του αρχηγού του, αναδεικνύει δυστυχώς και την συνυπευθυνότητα όσων μέσα στη σημερινή ΝΔ αποδέχονται σιωπηρά τον εκφυλισμό της άλλοτε πατριωτικής παράταξης”. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…