Newsroom

Newsroom

Με πατερίτσες η Ανγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία

Με πατερίτσες εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία Η Ανγκελα Μέρκελ η οποία είχε δυσκολία ακόμη και να ανέβει μερικά…

merkel 5

Με πατερίτσες εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία

Η Ανγκελα Μέρκελ η οποία είχε δυσκολία ακόμη και να ανέβει μερικά σκαλιά στο κτίριο της Καγκελαρίας για να φωτογραφηθεί, θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στη λεκάνη κάνοντας σκι τα Χριστούγεννα στις ελβετικές Αλπεις. 

Ηδη από τη Δευτέρα, μαζί με την επιβεβαίωση του ατυχήματος, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου είχε σπεύσει να ανακοινώσει και την ακύρωση των διεθνών επισκέψεων και συναντήσεων της Μέρκελ. 

«Η καγκελάριος στον πάγο», έγραψε η ιστοσελίδα Spiegel-Online. «Πρεμιέρα από το κρεβάτι» σχολίασε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο δεύτερο γερμανικό κανάλι ZDF.

Η ανάρρωση της Μέρκελ μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έξι εβδομάδες, καθώς έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στον αριστερό οπίσθιο πυελικό δακτύλιο. Πρόκειται πάντως για την πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη μορφή κατάγματος – στην ουσία είναι ράγισμα.

Η Μέρκελ ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη επίσημη επίσκεψή της στην Πολωνία, όπως και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαβιέ Μπετέλ την Παρασκευή στο Βερολίνο. Λίγες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία για την τρίτη θητεία της θα διεκπεραιώνει τις κυβερνητικές υποχρεώσεις από το σπίτι της.

Την Τετάρτη πάντως, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Η Μέρκελ είχε εμφανιστεί και πάλι με πατερίτσες στην Καγκελαρία, πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν είχε υποβληθεί σε μια προγραμματισμένη εγχείρηση στο αριστερό της γόνατο.