Με ομόφωνη απόφαση η Σύγκλητος απομακρύνει τον καθηγητή από το ΤΕΙ Σερρών (video)

Με ομόφωνη απόφαση η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, σε σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή του ΤΕΙ, που κατηγορείται ότι χρηματιζόταν και παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτητές και φοιτήτριες με αντάλγμα να τους περάσει στα μαθήματα.

NewsRoom 04/10/2018 | 15:01

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης ανακοίνωσε πως η απόφαση της Συγκλήτου θα κοινοποιηθεί αμέσως στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου δίνοντας παράλληλα εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της συγκλήτου στον Υπουργό για την αποχή του συγκεκριμένου καθηγητή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντά του.

«Πρόθεση του Υπουργού είναι να κάνει τις διαδικασίες με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβληθούν οι αυστηρότητες δυνατές ποινές για να απαλλαγεί ο χώρος από τέτοια φαινόμενα» επεσήμανε ο πρύτανης του ΤΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής θα οδηγηθεί αύριο ενώπιων του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και εκβιασμού που τον βαραίνουν. Ωστόσο οι καταγγελίες σε βάρος του πλήθαιναν καθώς όπως φαίνεται οι φοιτητές άρχισαν να νοιώθουν ασφάλεια.

Οι συνομιλίες που «καίνε» τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

«Βροχή» έρχονται οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών ο οποίος όχι μόνο ζητούσε χρήματα από τις φοιτήτριες για να τις περνάει στα μαθήματά του αλλά και σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Μετά την σύλληψή του, τα στόματα έχουν ανοίξει και υπάρχουν τουλάχιστον 150 καταγεγραμμένες συνομιλίες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες «καίνε» τον καθηγητή και τους συγκατηγορούμενούς του.

Πώς εκβίαζε τους φοιτητές

Το γεγονός πως ο καθηγητής στατιστικής έπαιρνε «φακελάκια» για να περάσει τους φοιτητές ήταν γνωστό σε όλους ενώ σύμφωνα με καταγγελίες δε δίσταζε να την πέφτει σε φοιτήτριες με αντάλλαγμα έναν καλό βαθμό.

Ο καθηγητής που συνελήφθη την ώρα που έπαιρνε φακελάκι φαίνεται ότι είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση εκμετάλλευσης των φοιτητών. Ο συλληφθείς καθηγητής είχε δύο ακόμη συνεργούς για να παίρνει τα φακελάκια των φοιτητών που ήθελαν να περάσουν το μάθημα στην εξεταστική. Η άλλη λύση ήταν να πάνε σε φροντιστήριο με το οποίο συνεργαζόταν και η τρίτη, εφόσον μιλάμε για φοιτήτριες, να περάσουν από το κρεβάτι του.

«Μας έκοβε και, αν ζητούσαμε αναβαθμολόγηση, μας απαντούσε ότι το γραπτό είχε χαθεί ή δεν μπορεί να το βρει. Όταν δεν περνούσαμε το μάθημα, μας έλεγε: Αφού δεν το περάσατε, πηγαίνετε στο γραφείο μου να κάνετε πρακτική εκεί ένα εξάμηνο. Θα τα λέμε συχνά, θα πίνουμε καφεδάκι και θα βγούμε έξω κάποιο βράδυ, θα περνάμε πολύ ωραία!», θυμάται μια άλλη φοιτήτρια σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso.

Πολλές κοπέλες έχουν να διηγηθούν ιστορίες με τον καθηγητή, ο οποίος δεν δίσταζε να «τους την πέσει» μπροστά σε όλους, λέγοντας τους «Κορίτσια, εμένα πότε θα με βγάλετε έξω;» ή τους έκανε κοπλιμέντα που δεν αρμόζουν σε εκπαιδευτικό.

«Μια μέρα, βγαίνοντας από το αμφιθέατρο, μου έπιασε τη συζήτηση και μου ζήτησε να βγούμε μαζί το βράδυ, μου έλεγε πόσο όμορφη είμαι. Ο τρόπος που με κοιτούσε ήταν σαν να με γδύνει με τα μάτια του… Ξέρω κοπέλες που έχουν ενδώσει στις ανήθικες προτάσεις του, επειδή δεν είχαν χρήματα, μόνο και μόνο για να ορκιστούν».

«Για τις γυναίκες, ο μόνος τρόπος να περάσουν το μάθημά του ήταν να περάσουν τη βραδιά μαζί του», αναφέρει μια φοιτήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όσον αφορούσε τα αγόρια, είχαν δυο επιλογές: ή θα δούλευαν για εκείνον ως «τσιράκια» του ή θα τον πλήρωναν για να τα περνάει στην εξεταστική.

«Δώσε 2250 ευρώ ή δείξε λίγο στήθος»

«Μου είχαν πει ότι, αν πάω και δείξω λίγο στήθος, θα περάσω το μάθημα! Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο», αναφέρει μια φοιτήτρια, η οποία έπιασε δουλειά για να βρει τα 2.250 ευρώ που απαιτούνταν για να περάσει τα μαθήματα του καθηγητή.

Τον μισούσαν όλοι

Με τους περισσότερους να γνωρίζουν τον χαρακτήρα και τη δράση του, είχε δημιουργήσει πολλές αντιπάθειες. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από μια ορκωμοσία φοιτητών όπου την ώρα που ακούγεται το όνομά του οι φοιτητές αρχίζουν τις αποδοκιμασίες.

Ο καθηγητής «αλώνιζε» για χρόνια ανενόχλητος στο ΤΕΙ, διατυμπανίζοντας ότι «έχει μπάρμπα στην Κορώνη» και ότι δεν τον κουνά κανείς από τη θέση του, καθώς γνωρίζει βουλευτές και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα σε μεγάλα κόμματα.

Γεμάτο φωτογραφίες με κοπέλες το προφίλ του στο Facebook

Όπως φαίνεται και από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook ο καθηγητής, οι επαφές με τους φοιτητές ήταν συχνές. Tο προφίλ του ήταν γεμάτο με φωτογραφίες και μηνύματά τους, ενώ είχε και εικόνες από ταξίδια.

Οι διαδικτυακοί φίλοι του ξεπερνούσαν τους 1.000 και φυσικά ανάμεσά τους ήταν πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες.

Έτσι τον συνέλαβαν

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν φοιτητές στα ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν, πως ο καθηγητής τους είχε κόψει στο μάθημα του στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πάνε σε ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο να παρακολουθήσουν μαθήματα και αφού πληρώσουν την ταρίφα των 250 ευρώ, τότε σίγουρα θα περάσουν το μάθημα του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Οι δυο φοιτητές αρχικά αντέδρασαν και ζήτησαν επανεξέταση των γραπτών τους, για να λάβουν βέβαια αρνητική απάντηση. Έτσι και αφού κατάλαβαν πως δεν θα βγάλουν άκρη και θα αναγκαστούν να πληρώσουν αποφάσισαν να δώσουν μιαν οριστική λύση, απευθυνόμενοι στην Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα που θα έδιναν στο φροντιστήριο για τα δήθεν μαθήματα που θα έκαναν οι δυο φοιτητές και κανόνισαν το ραντεβού, ώστε να δώσουν το «φακελάκι» στους συνεργούς του καθηγητή.

Την στιγμή που ο συνεργός του καθηγητή παραλάμβανε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο Αστυνομικών συνελάμβανε ταυτόχρονα τον καθηγητή και μάλιστα μέσα στο γραφείο του στα ΤΕΙ.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.