Με νόσο που μοιάζει στη Kawasaki νόσησαν 15 παιδιά στη Νέα Υόρκη – Εξετάζεται η σχέση με τον κορονοϊό

Επιβεβαιώθηκε επισήμως η φημολογία των τελευταίων ημερών

AP 20125160901976

Δεκαπέντε παιδιά, πολλά από τα οποία είχαν τον κορονοϊό μπήκαν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης με ένα μυστηριώδες σύνδρομο που οι γιατροί αδυνατούν να κατονοήσουν, ενώ το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σες αρεκτές ευρωπαϊκές χώρες. 

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των New York Times.
 
Αρκετά από τα παιδιά, ηλικίας 2 έως 15 ετών έχουν συμπτώματα που σχετίζονται με τοξικό σοκ ή το σύνδρομο Καβασάκι, μια σπάνια ασθένεια στα παιδιά που περιλαμβάνει φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων, συμπεριλαμβανομένων των στεφανιαίων αρτηριών ανέφερε η υπηρεσία Υγείας της πόλης.

Κανένας από τους ασθενείς δεν έχει χάσει τη ζωή του σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της υπηρεσίας, στο οποίο η ασθένεια περιγράφεται ως «φλεγμονώδες σύνδρομο πολλαπλών συστημάτων δυνητικά σχετιζόμενου με το Covid-19» (“multisystem inflammatory syndrome potentially associated with Covid-19”).

Μιλώντας στους New York Times, ο επίτροπος υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Howard Zucker δήλωσε ότι οι ειδικοί προσπαθούν να ερευνήσουν το ανεξήγητο σύνδρομο.

Το σύνδρομο άρχισε να γίνεται γνωστό τις τελευταίες εβδομάδες όταν άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους περιστατικά σε ευρωπαϊκές χώρες που είχαν πληγεί σημαντικά από τον κορονοϊό.

«Υπάρχουν κάποια πρόσφατα σπάνια περιστατικά παιδιών σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αυτό το φλεγμονώδες σύνδρομο που είναι παρόμοιιο με τη νόσο Kawasaki, όμως φαίνεται να είναι πολύ σπάνιο», είχε δηλώσει προ εβδομάδας η Maria Van Kerkhove, επιστήμονας του ΠΟΥ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό εάν έχουν νοσήσει παιδιά και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Φήμες για την ύπαρξη παιδιών με το συγκεκριμένο ανεξήγητο σύνδρομο υπήρχαν εδώ και μέρες στη Νέα Υόρκη, όμως με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση, οι αρχές της πολιτείας προειδοποίησαν τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να εντοπιστούν πιθανόν άλλοι ασθενείς.

«Το πλήρες φάσμα της ασθένειας δεν είναι ακόμη γνωστό», αναφέρει η ενημέρωση. Από τους 15 ασθενείς οι περισσότεροι, είτε είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, είτε βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στο παρελθόν.

Και οι 15 ασθενείς νοσηλεύθηκαν μετά τις 17 Απριλίου. Τα περισσότερα από τα 15 παιδιά είχαν πυρετό, εξανθήματα και εμετό ή διάρροια. Από τότε που νοσηλεύθηκαν τα πέντε έχουν χρειαστεί μηχανικό αναπνευστήρα για να τους βοηθήσει να αναπνεύσουν, ενώ τα περισσότερα από τα 15 παιδιά χρειάστηκαν υποστήριξη αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με τον Zucker, οι αρχές της πολιτείας ερευνούν και άλλες περιπτώσεις που προσομοιάζουν στο σύνδρομο Kawasaki που εντοπίστηκαν σε παιδιά και εφήβους στην Ευρώπη.

«Μέχρι τώρα, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε είναι μια σπάνια επιπλοκή και οι παιδίατροι εκτιμούν ότι συνδέεται με τον Covid-19», τόνισε.

Με πληροφορίες από τους New York Times

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…