Newsroom

Newsroom

Με νέα στοιχεία ξαναπάει στον ανακριτή ο Κάντας – Νέα ονόματα στο τραπέζι

Νέο κύκλο απολογιών ανοίγει ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς κ. Σπύρος Γεωργουλέας με κλήση άλλων κρίσιμων προσώπων που θα φωτίσουν…

kantas 5

Νέο κύκλο απολογιών ανοίγει ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς κ. Σπύρος Γεωργουλέας με κλήση άλλων κρίσιμων προσώπων που θα φωτίσουν ακόμη περισσότερο το πώς κυκλοφόρησε η μίζα εκατομμυρίων ευρώ για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι υποθέσεις πάντως μοιάζουν ατελείωτες, αφού κάθε κατηγορούμενος κατονομάζει ως εμπλεκόμενους άλλους τέσσερις στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Την Τετάρτη απολογείται στον ανακριτή ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Θα μεταφερθεί από τη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται, για να αποκαλύψει νέα στοιχεία, αυτή τη φορά για την προμήθεια των πυροβόλων PZ90 από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei-Wegmann. Κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τα 750.000 ευρώ για τα οποία, κατά δική του ομολογία, δωροδοκήθηκε.

Ο Α. Κάντας έχει ήδη πάρει στα χέρια του και άλλους λογαριασμούς που θα εμφανίσει στον ανακριτή και θα καταδείξει και άλλες υπεράκτιες μέσω των οποίων εκείνος δωροδοκούνταν. Για την υπόθεση έχει ήδη προφυλακιστεί ο τότε αντιπρόσωπος της εταιρείας Δημήτρης Παπαχρήστος. Απολογούμενος παραδέχτηκε ότι «κλείστηκε» η μίζα κατά την επίσκεψη στο γραφείο του Αντώνη Κάντα στο υπουργείο Άμυνας.

Με τη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής για την υπόθεση αυτή καλείται και ο πρώτος γερμανός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών, ο τότε αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Όλαφ Έσλερ. Εμφανίζεται επίσης να δωροδοκήθηκε από τον Δ. Παπαχρήστο, ο οποίος έστελνε μέρος της μίζας πίσω μέσω Ελβετίας στον προσωπικό λογαριασμό του Εσλερ. Ο Γερμανός άλλωστε δεν φαίνεται να ενημέρωνε και την εταιρεία του για την πορεία του χρήματος, που ξεκινούσε από τη Γερμανία, έφθανε σε υπεράκτια της Κύπρου και επέστρεφε στην Ελβετία και σε προσωπικό λογαριασμό του Έσλερ.

Ως κατηγορούμενος όμως καλείται να πολογηθεί και ο τραπεζίτης με ελβετική υπηκοότητα Φάνης Λυγινός. Είναι ο άνθρωπος που διοχέτευε σε τράπεζες της Ελβετίας τη μίζα και του Αντώνη Κάντα και κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με την πρώτη απολογία Κάντα, εμφανίζεται να έρχεται συχνά στην Ελλάδα και με δόλο να επιδιώκει να «ξεπλυθούν» τα κλεμμένα, που ήταν εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο από τα εξοπλιστικά αλλά και από άλλα σε εξέλιξη δικαστικής έρευνας σκάνδαλα.

Καλείται, τέλος, να απολογηθεί και ο γιος του Δ. Παπαχρήστου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα, αφού εμφανίζεται σε λογαριασμούς της εδώ εταιρείας του πατέρα του.

Προσθεσμία πήρε ο Α. Χάγιας

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 10 Φεβρουαρίου ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή ο επιχειρηματίας Αντώνης Χάγιας, ο οποίος κατονομάστηκε από τον άλλοτε εργοδότη του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό ως το πρόσωπο το οποίο, παρά τις εντολές του, έστελνε χρήματα σε υπεράκτιες για να διοχετευθούν σε τρίτα πρόσωπα ως μίζες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων από τις γερμανικές εταιρείες HDW-Ferrostaal.

Πηγή: tovima.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…