Newsroom

Newsroom

Με μπούμερανγκ στην ΕΡΤ ο Γιάννης Ραγκούσης: Ζούμε το τέλος των κομμάτων της πολιτικής αρπαχτής

Ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε την κριτική που του είχε ασκήσει ο ίδιος στο παρελθόν

4207971 1

Κόμματα «υπό διάλυση» χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά -μελλοντικά- και το Κίνημα Αλλαγής, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «ζούμε το κακό τέλος εκείνων των κομμάτων που περισσότερο ως πολιτική αρπαχτή γεννήθηκαν χάρη στα μνημόνια και την κρίση για να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση που επικρατούσε στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Ραγκούσης προσήλθε στο στούντιο της ΕΡΤ κρατώντας ένα μπούμερανγκ και σχολιάζοντας ότι «ό,τι κάποιοι κάνανε μέσα στην κρίση τους γυρίζει μπούμερανγκ».

«Η χώρα δεν είναι στη φάση των μνημονίων, βγήκε από τα μνημόνια», σημείωσε ο πρώην υπουργός απαντώντας στο τι έχει αλλάξει από την περίοδο που ο ίδιος ήταν μέλος της κυβέρνησης.

«Η κριτική που είχα κάνει στον κ. Τσίπρα προσωπικά διαψεύστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί η δική μου κριτική εκείνη την περίοδο προερχόταν από την αγωνία μου για τη σχέση της χώρας με το ευρώ. Ο κ. Ρακγούσης έκανε λόγο για πρώην πρωθυπουργούς «που σηκωθήκαν και φύγαν και παρατήσαν την πρωθυπουργική καρέκλα που τους είχε δώσει ο ελληνικός λαός», εξηγώντας ότι αναφέρεται κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Μόλις χάσανε τις εκλογές το βάλαν στα πόδια», τόνισε, σημειώνοντας ότι θέλησαν να αφήσουν την «καυτή πατάτα» στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.

Τόνισε ότι το 2014, Σαμαράς και Βενιζέλος δεν ολοκληρώσανε το μνημόνιο «επειδή δε θέλανε να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και θέλαν να δώσουν την καυτή πατάτα στον Τσίπρα». «Ρίξανε την ασπίδα και σηκώθηκαν και φύγαν το καλοκαίρι του 2014», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Επικλήθηκε μάλιστα ομιλία του Γιάννη Στουρνάρα στην τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να τονίσει ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος έφυγαν από την ηγεσία εκούσια το 2014.

Πάντως, στην ερώτηση για το αν θέλει να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, ο ίδιος δήλωσε ότι όποιος υποστηρίξει κάτι τέτοιο θα διαψευστεί.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…