Newsroom

Newsroom

Με μπλούζα της Εθνικής Ρωσίας και μήνυμα στα ρώσικα ο Τσιτσιπάς τίμησε τον Σοβιετικό παππού του

Τουρνουά προς τιμήν του παππού του Στέφανου Τσιτσιπά, Σεργκέι Σάλινκοφ διοργανώνεται στο Σοκολίνκι της Ρωσίας

Χωρίς τίτλο 9

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τίμησε τον παππού του από την πλευρά της μητέρας του.

Ο παππούς του κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος στην πρώην Σοβιετική Ένωση και ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον τίμησε. Φόρεσε τη φανέλα της Ρωσίας και μίλησε ρωσικά.

Ο Ρώσος παππούς του Έλληνα τενίστα που διαπρέπει στα κορτ ήταν ένα από τους καλύτερους Σοβιετικούς ποδοσφαιριστές στις δεκαετίες του ’40 και του ‘50. Την Τετάρτη (22/9) πραγματοποιήθηκε ένα τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών, στη Ρωσία και φέρει το όνομα του Σεργκέι Σαλνίκοφ.

Ο αγώνας προς τιμήν του παππού του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media, όπου φορούσε τη φανέλα της Εθνικής Ρωσίας και μίλησε σε άπταιστα ρωσικά για τον παππού του, πατέρα της μητέρας του, Τζούλιας.

«Αγαπητοί βετεράνοι του σοβιετικού ποδοσφαίρου και διοργανωτές του τουρνουά Σεργκέι Σάλνικοφ. Αγαπητοί θεατές. Γνωρίζω ότι ο παππούς μου ήταν αφοσιωμένος σε αυτό το παιχνίδι όλη του τη ζωή – το ποδόσφαιρο. Ο Σεργκέι αγαπούσε το ποδόσφαιρο τόσο πολύ που μπορούσε να μιλάει για αυτό για ώρες. Και επιτέλους είδαμε ένα τόσο υπέροχο τουρνουά. Την ημέρα αυτή, όλοι θυμόμαστε θερμά τον Σεργκέι Σάλνικοφ. Ελπίζουμε ότι αυτό το τουρνουά θα είναι μεγάλη χαρά τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές του τουρνουά. Ολόκληρη η οικογένεια σας εύχεται καλή υγεία με όλη την καρδιά της» είπε ο Τσιτσιπάς στο Twitter για τον ποδοσφαιρικό αγώνα βετεράνων στο Σοκολνίκι προς τιμήν του παππού του.

Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα

Ο Σεργκέι Σαλνίκοφ έκανε μεγάλη καριέρα στις δύο ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις της εποχής στην πρώην ΕΣΣΔ, τη Σπαρτάκ και τη Ντιναμό Μόσχας, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Σοβιετικής Ένωσης.

Η πιο μεγάλη όμως επιτυχία της καριέρας του παππού του ήταν η κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου με τη θρυλική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956.

Πηγή: sputniknews.gr

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…