Με μήνυση απαντά ο Αλ. Κούγιας στην αγωγή από τον Θ. Δρίτσα

Μήνυση και αγωγή κατά του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα προανήγγειλε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, απαντώντας έτσι στη μήνυση και αγωγή που ανακοίνωσε χθες ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την τραγωδία στην Αίγινα το καλοκαίρι του 2016.

ek kougias

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος κάνει γνωστό ότι αφενός θα κινηθεί δικαστικά κατά του πρώην υπουργού για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε σε βάρος του (σ.σ. τον χαρακτήρισε άθλιο συκοφάντη) και αφετέρου ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, καθώς τώρα, όπως εξηγεί, δεν μπορεί για λόγους υγείας. Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, λόγω επιδείνωσης της υγείας του και ότι δίνει μάχη για τη ζωή του με τον κ Δρίτσας να του στέλνει τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση:

«Μετά τη νέα δήλωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια από θάλαμο νοσοκομείου στον οποίο όπως ο ίδιος ανακοίνωσε νοσηλεύεται επί 15θήμερο, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα αγνοούσα, το πρώτο και βασικό που έχω να πω αυτή τη στιγμή, είναι να ευχηθώ ανθρώπινα και ειλικρινά, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Όταν με το καλό εκείνος θα είναι υγιής και ενεργός, θα μετρήσουμε όχι τον ίσκιο μας αλλά το μπόι μας. Σκέπτομαι μάλιστα να του προτείνω τη συνέντευξη τύπου που προανήγγειλε να την δώσουμε από κοινού και κατ’ αντιπαράσταση. Για την ώρα, όμως, μόνο περαστικά!», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Δρίτσας και πιθανόν να ενόχλησε τον ποινικολόγο που προχώρησε αγωγή και μήνυση

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Τις τελευταίες 15 ημέρες, μετά από μία απρόοπτη επιδείνωση της υγείας μου, νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο, δίνοντας άλλη μία μάχη στη ζωή μου, την οποία και θα κερδίσω.

Σε αυτό το διάστημα που νοσηλεύομαι οι συνεργάτες του γραφείου μου, σε συνεργασία με τους εντολείς μας, προβαίνουν σε ανακοινώσεις – ενημερώσεις προς τα ΜΜΕ για τη δικαστική εξέλιξη σημαντικών υποθέσεων που απασχόλησαν και απασχολούν όλους τους Έλληνες και τις οποίες χειρίζεται το γραφείο.

Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας θα καταθέσει εις βάρος μου μήνυση και αγωγή για χθεσινή ανακοίνωση των συνεργατών του γραφείου μου σχετικά με τη μερική δικαίωση των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου – δυστυχήματος της Αίγινας.

Σήμερα, μετά από αυτήν την εξέλιξη, πληροφορήθηκα και το περιεχόμενο της ανακοινώσεως του γραφείου μου και έχω να δηλώσω προς τον κ. Δρίτσα, ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να δημοσιοποιήσω λόγω της καταστάσεως της υγείας μου το τι ακριβώς συνέβη με την τραγωδία της Αίγινας, αλλά να είναι βέβαιος ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα μου το επιτρέψει η υγεία μου, σε ειδική συνέντευξη τύπου θα πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια ο ελληνικός λαός το τι συνέβη ακριβώς και εάν οι σημερινοί εξυβριστικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος μου, τους οποίους με μεγάλη ευκολία χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή του είναι δικαιολογημένοι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι γι’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς και θα τον μηνύσω και θα τον ενάγω. Όταν αναφέρεται σ’ εμένα και ειδικά για την υπόθεση της Αίγινας να φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος του.
Αθήνα, 29/7/2022

Με εκτίμηση και Σεβασμό
Αλέξης Κούγιας

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…