Μια ακόμη ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή τυμπανοκρουσία από την κυβέρνηση για τον Τουρισμό

Με τον συμβολικό τίτλο «Ανοίγουμε Πανιά», ανακοίνωσε και επίσημα τη επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού για το 2021 ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης από το Σούνιο,  παρουσιάζοντας  ένα δήθεν υγειονομικό success story.

NewsRoom 13/05/2021 | 23:22

Με μια ακόμη  ενορχηστρωμένη  επικοινωνιακή  τυμπανοκρουσία από την κυβέρνηση πλέουμε πρόσω ολοταχώς προς την "νέα κανονικότητα", γιατί χωρίς επιθετικό προσδιορισμό δεν νοείται

O  αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης διάνθισε με τις δηλώσεις του  το γεγονός ότι η χώρα «προβάλλεται ως υπόδειγμα διαχείρισης της πανδημίας» (λησμονώντας ίσως τις… δύσκολες ώρες που πέρασε λόγω των ερωτήσεων του BBC), συνοδευόμενο από άκρατη αισιοδοξία κι ενώ η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει εύθραυστη.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε μεν για «το μεγάλο στοίχημα του 2021», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η χώρα «Ανοίγει πανιά με ασφάλεια, κάτι που θέλουμε, που μπορούμε να πετύχουμε», κάνοντας αναφορά σε όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, ωραιοποιώντας εν πολλοίς την κατάσταση.

«Το 2020 ο τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχθήκαμε τους τουρίστες με ασφάλεια. Στόχος ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον τουρισμό μέσα στη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης, αφήνοντας εντέχνως στην… άκρη τις αναφορές για το σχετικό μπάχαλο που επικράτησε στα σύνορα τις πρώτες ημέρες ανοίγματος του τουρισμού το 2020. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό: «Αποδείξαμε ότι στην Ελλάδα έχουμε σχέδιο, συντεταγμένο, επιστημονικό, επαγγελματικό. Και, κυρίως, το εφαρμόζουμε με ευσυνειδησία και αφοσίωση»

Το κυβερνητικό σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, «πέντε ζώνες άμυνας». Συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα απαιτεί

-Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
-Πιστοποιητικό εμβολιασμού
-PCR test έως και 72 ώρες πριν
-Πιστοποιητικό ανάρρωσης
-Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06


Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού έκανε αναφορά στο ρωσικό εμβόλιο και το ψηφιακό πιστοποιητικό, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην Ελλάδα». Όσο για την περίπτωση της Βρετανίας, η οποία έχει θέσει την Ελλάδα στην «πορτοκαλί ζώνη», ο Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για σύντομη αλλαγή της κατάστασης και είσοδο της χώρας στο «πράσινο επίπεδο».