Με τη μεζούρα στο χέρι οι καθηγητές – Τεστ σε μαθητές ανάλογα με το που καθόταν το κρούσμα

Γρίφος η εφαρμογή των νέων μέτρων για 4 τεστ σε όσους κάθονται μακριά και 7 σε κάθονται κοντά, την ίδια στιγμή που οι αίθουσες είναι πολύ μικρές και στις οποίες βρίσκονται 25 μαθητές 

5374235

Το σχέδιο για την «ασφαλή» λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου κρούσματος περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε ο Γ. Οικονόμου στην περίπτωση κρούσματος όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν καθόντουσαν κοντά στο θετικό κρούσμα κορονοϊού, θα έχουν δικαίωμα για τέσσερα δωρεάν τεστ την εβδομάδα δωρεάν: Δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid) και δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά κάθε εβδομάδα.

Δεν ισχύει όμως και για τους μαθητές που κάθονται κοντά στους συμμαθητές τους. Για αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν να κάθονται κοντά στο επιβεβαιωμένο κρούσμα, η κυβέρνηση προβλέπει εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ κάθε ημέρα.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.«Η χώρα μας εφαρμόζει εξαιρετικά αυξημένους εργαστηριακούς και λοιπούς ελέγχους παντού και σε συνδυασμό με όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από τον κορονοϊό (π.χ. υποχρεωτική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, τακτικοί καθαρισμοί) που εξακολουθούν να ισχύουν, έχουμε στόχο τη διασφάλιση της δια ζώσης εκπαίδευσης, τη διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων».

Γρίφος όμως παραμένει το πως θα προσδιορίζουν οι καθηγητές ποιοι συμμαθητές του παιδιού που νόσησε κάθονται κοντά και ποιοι μακριά. Πολύ περισσότερο δε, όταν οι περισσότερες τάξεις μέσα στις οποίες βρίσκονται τα παιδιά, είναι εξαιρετικά μικρές και στις οποίες συνυπάρχουν τουλάχιστον 25 μαθητές.

Κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν ένα κακοφορμισμένο αστείο, αλλά όπως όλα δείχνουν, οι καθηγητές θα αναγκαστούν θα πρέπει να βρίσκονται με την μεζούρα στο χέρι για να προσδιορίσουν την απόσταση σε αίθουσες που είναι εξαιρετικά μικρές. 

Τέλος, η Υπουργός Παιδείας επιμένει να δηλώνει ότι δεν θα θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία των μαθητών σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα στο τμήμα τους και επέμεινε ότι οι απουσίες θα μετριόνται κανονικά και δεν θα υπάρχει καμία ελαστικότητα.