Με μεθόδους Μανωλάδας απάντησε αφεντικό σε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα λεφτά του

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία βίας και ρατσισμού κατά αλλοδαπού εργάτη γης που ξυλοφορτώθηκε από τα «αφεντικά» του  στην Ηλεία , όταν τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του προέβη η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ( ΚΕΕΡΦΑ) .

NewsRoom 20/10/2020 | 00:08

 Η υπόθεση θυμίζει έντονα το περιστατικό που συνέβη πριν από μερικά χρόνια στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας όταν άλλοι εργοδότες τραυμάτισαν πυροβολώντας με κυνηγετικά όπλα , αλλοδαπούς εργάτες γης που τόλμησαν και τότε να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους 
.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΕΕΡΦΑ – 
http://www.antiracismfascism.org/index.php/2784-me-methodoys-n-manwladas-apanthse-afentiko-se-metanasth-ergath-poy-zhthse-ta-lefta-toy-sto-bartholomio?fbclid=IwAR0_nd_zdGoC5koYgDZCBRVdETm564eONf_lAsggU5Te52HIWy2ICh1vp4o ,  με μεθόδους Ν.Μανωλάδας απάντησε αφεντικό σε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα λεφτά του στο Βαρθολομιό Ηλείας .

» Ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Οντίν την Κυριακή  18/10 το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας ζήτησε από το αφεντικό του που του χρωστούσε 5000 ευρώ να τον πληρώσει. Ο γιός του αφεντικού προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό, συνεχίζοντας την γνωστή παράδοση των ρατσιστών αφεντικών της Ν.Μανωλάδας, όταν έβαψαν τα φραουλοχώραφα με το αίμα των εργατών γης που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα.  Τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημα τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί.


Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι , στο πρόσωπο και το σώμα.

Οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Ν.Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί αλλά καλά κρατούν εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό.» – αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ και τονίζει :

» Καλούμε τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα που οργάνωσε την μεγάλη κινητοποίηση στη Ν. Μανωλάδα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη, να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την ‘αμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων. Είναι ώρα να μπει τέλος στην ομηρία χιλιάδων μεταναστών εργατών γης και να νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι

Πηγή: apokalypseis.com