Newsroom

Newsroom

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι υγειονομικοί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής και της επικράτειας

ΕΚ - υγειονομικοι

Με 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, οι υγειονομικοί εναντιώνονται κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη δημόσια περίθαλψη. Η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ, έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής και της επικράτειας.

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου-εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, της Αθήνας-Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Ηπείρου, όλων των Ενώσεων της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδας, από τα Γρεβενά και την Καστοριά ως τη Θράκη, της Θεσσαλίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Βοιωτίας, των νησιών του Αιγαίου, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας», τονίζει στο κάλεσμά της η ΟΕΝΓΕ.

Η Ομοσπονδία κατακεραυνώνει την πολιτική «που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Aυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο».

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απόσυρση του νομοσχεδίου», δήλωσε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου.

«Με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι νοσοκομειακοί γιατροί εκβιάζονται να κάνουν πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών για να αυξήσουν το εισόδημά τους και μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε “κόμβο” για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δράσεων από τα “κοράκια” της ιδιωτικής Υγείας. Με την κατάληψή τους το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες οι νοσοκομειακοί γιατροί διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα που έρχεται να τσακίσει ακόμα και το πετσοκομμένο δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη», επεσήμανε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…