Με καρφιά προς την Τουρκία τα μηνύματα Παυλόπουλου και Μητσοτάκη για την 28η Οκτωβρίου – τι είπαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Μηνύματα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έστρεψε, όπως άλλωστε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός, τα πυρά του στην Άγκυρα. Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

581347df1dc524c31c8b456b

Ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να αξιοποιήσουμε σήμερα την εθνική κληρονομιά του «ΟΧΙ» για να αντισταθούμε στην κρίση και σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια, είπε Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε παράλληλα την ανάγκη η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να της δείξει το δρόμο να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα στη βάση των θεμελιωδών αρχών και αξιών της.

«Είμαι περήφανος για τις ένοπλες δυνάμεις, παρά τη βίαιη μείωση των εισοδημάτων τους, οι γυναίκες και οι άνδρες των ένοπλων δυνάμεων συνεχίζουν να προσφέρουν στην πατρίδα μας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Πρόσθεσε ότι θα τιμήσουμε τους νεκρούς ήρωες που έπεσαν τα χρόνια του πολέμου για τα εθνικά μας ιδανικά. «Δεν θα τους προδώσουμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του τόνισε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ότι «η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στέλνουμε μήνυμα ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα». Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμη ότι η ενότητα του έθνους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση κάθε απειλής, για να μπορέσει να κάνει η χώρα βήματα το μέλλον.

«Το μήνυμα της εθνικής επετείου επίκαιρο και φέτος: Ειρήνη, δημοκρατία παντού, αλληλεγγύη, καθημερινός αγώνας εναντίον του ρατσισμού, εναντίον του καθημερινού φασισμού που ελλοχεύει», είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη μαθητική παρέλαση στη Αθήνα. «Σήμερα, είναι δική μας ευθύνη να μη ζήσουν οι νεότερες γενιές την αναπύρωση του φασισμού, του μίσους και του διχασμού, τόνισε σε ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματα, προσθέτοντας πως δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Το ΚΚΕ από τη δική του πλευρά ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «σήμερα που πυκνώνουν οι εστίες πολέμων, με επίκεντρο την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και των αγορών και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, με την εμπλοκή και της Ελλάδας, τα διδάγματα εκείνης της περιόδου είναι όσο ποτέ χρήσιμα και αναγκαία. Για να μη βρεθεί ο λαός κάτω από τη σημαία των εκμεταλλευτών του, αλλά να χαράξει το δικό του δρόμο για δική του εξουσία». «Προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εμφανιστεί ως συνεχιστής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, για να δικαιολογήσει τα μνημόνια που υπογράφει, τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί, καθώς και την πλήρη ευθυγράμμισή της με ΝΑΤΟ-Ε.Ε., συνιστά ασέλγεια κι αμαύρωση των ηρωικών αγώνων του λαού μας» συμπλήρωσε ο Περισσσός.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από πλευράς Ποταμιού, σημείωσε ότι «ο λαός ήταν και τότε. Και τότε είχαν διχόνοιες και πολιτικά πάθη πολύ χειρότερα από τα σημερινά. Όμως βρήκαν τον τρόπο να ενωθούν σε μια γροθιά. Αυτή η ένωση μπροστά στον κοινό κίνδυνο, αυτή η ομοψυχία, αυτή η θυσία, πρέπει να είναι ο φάρος που θα φωτίζει και τη σημερινή Ελλάδα». «Όσο επιτυχημένες κι αν είναι οι παρελάσεις, δεν κρύβουν τις κοινωνικές ανισότητες, τη δυστυχία, την πείνα, το συνεχές κόψιμο μισθών και συντάξεων και την υπερφορολόγηση του κόσμου», είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Δολοφονία Καραϊβαζ: Ανακάλυψαν ύποπτα εμβάσματα…στους φερόμενους δολοφόνους λίγο πρίν την δίκη

karaivaz

Δολοφονία Καραϊβαζ: Ανακάλυψαν ύποπτα εμβάσματα…στους φερόμενους δολοφόνους λίγο πρίν την δίκη

Ξεκινά αύριο η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν από την…

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

ερτ

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο της.