Με χρυσές, με χρυσές αλυσίδες, τις χρυσές μας καρδιές να ενώσουμε

Η κυρία Πατούλη, εσείς, εγώ, μπορούμε να φορέσουμε και το χρυσοποίκιλτο βρακί μας ανάποδα αν το επιθυμούμε.

Πατούλη

Όχι πως η αισθητική δεν δηλώνει κάτι. Πολλά δηλώνει αν λάβουμε υπόψη ότι είναι η σύγχρονη ηθική. Όχι όπως την ορίζουν τα χριστά ήθη αλλά σύμφωνα με την αντίληψη που έχουμε για την ανθρώπινη ύπαρξη, την ελευθερία, το πνεύμα μας και τα ζητούμενά μας. Το δια ταύτα είναι ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται να εκφράζει τον χαρακτήρα του. Από τη στιγμή όμως που θέτει δημόσια την εικόνα του προς ερμηνεία δικαιούμεθα και εμείς να την ερμηνεύσουμε.

Η αντίληψη που έχει λοιπόν για τη ζωή η κυρία δημάρχου είναι απαστράπτουσα και χλιδαμπουράτη. Όλα λάμπουν στον θαυμαστό κόσμο της. Όχι μέσα από την εσώτερη ουσία των πραγμάτων, κι ας επικαλείται τον Πλάτωνα έτσι για να μας τρολάρει. Λάμπουν μέσα από τις χρυσές Hermes πόρπες της, τις χρυσές κουρτίνες, τις ταπετσαρίες και τις φοντανιέρες. Είναι ένας επίχρυσος κόσμος καθόλου όμως επίκαιρος και πραγματικός, αλλά δικαίωμά της να ζει το μύθο της όπως αγαπά. Από τη στιγμή όμως που τον συστήνει και εμμέσως πλην σαφώς καθιστά το προσωπικό της μπόλιγουντ ως μοντέλο – πλαίσιο αξιών, έχουμε δικαίωμα να της το επιστρέψουμε πίσω ως ψεύτικο κι ως μια προσέγγιση της ζωής που δεν αφορά την κοινωνία. Έχει περισσότερη σκηνοθεσία και πλάνη από όση μπορεί να καταναλώσει ένας άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Και τέλος πάντων αρκετές αξίες ανταλλάξαμε με χάντρες και καθρεφτάκια, δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοιους είδους ανταλλαγές σε μία εποχή όπου η δεοντολογική τάξη έχει σοβαρά διαταραχθεί.

Αλλού όμως είναι το ψαχνό. Τι κάνει το χρυσοποίκιλτο ζεύγος τώρα που οι περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής που εμποδίζει τον κάθε δήμαρχο να αλωνίζει και δίνει περιθώρια στην αντιπολίτευση να αντιδρά δυναμικά; Τι σκέφτεται το μυαλό τους προκειμένου να μην στερηθούν τον όποιο έλεγχο του δήμου Αμαρουσίου, του οποίου νιώθουν νόμιμοι ιδιοκτήτες; Μα τι άλλο από Χρυσές Συνεργασίες! Ο σύζυγος κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης, ο υποψήφιος της ΝΔ υποψήφιος για τον δήμο Αμαρουσίου και η σύζυγος μία από τα ίδια! Οι μισοί υποψήφιοι στην περιοχή είναι της χρυσής οικογενείας. Το δια ταύτα; Δημοτικό συμβούλιο Πατουλιστάν! Με χρυσές, με χρυσές αλυσίδες, τις χρυσές μας καρδιές να ενώσουμε.

Πιστέψατε ποτέ ότι η συγκεκριμένη κυρία θα επέτρεπε σε μέλος της οικογενείας της να την αρνηθεί δημόσια; Θα άντεχε κάτι τέτοιο η δημόσια χρυσή της εικόνα; Όχι βέβαια. Και λαμπερή στρατηγική υπάρχει και λαμπερός δόλος υπάρχει. Όλα λάμπουν. Κι εσύ λάμπεις Μπάμπη μου!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…