Με Google Glass εφοδιάζεται η αστυνομία της Νέας Υόρκης

Εικόνες απο το μέλλον....

google glass

Εικόνες απο το μέλλον….

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης φέρεται να εξετάζει τη χρησιμότητα που θα είχε το Google Glass, κατά τη διάρκεια πραγματικών αστυνομικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Venture Beat, αξιωματούχος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια chat, παραδέχθηκε ότι εξετάζεται η πιθανότητα χρήσης του Google Glass. «Αποκτήσαμε μερικά σετ από τα “έξυπνα γυαλιά” της Google και τα δοκιμάζουμε ώστε να διαπιστώσουμε τη χρησιμότητά τους κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια περιπολιών», ανέφερε ο αξιωματούχος, για να συμπληρώσει «ελέγχουμε τον τρόπο λειτουργίας τους».
Εάν η συγκεκριμένη αναφορά αληθεύει δεν θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη. Το καλοκαίρι του 2013, ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε εντολή στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης να βρει τρόπους ώστε να σταματήσει την παραβίαση δικαιωμάτων των πολιτών και ιδιαίτερα των μειονοτήτων. Στα πλαίσια μάλιστα της συγκεκριμένης δικαστικής εντολής προτάθηκε η χρήση καμερών που μπορούν να φορεθούν (wearable cameras) σε πέντε αστυνομικούς σταθμούς, όπου παρατηρήθηκαν κρούσματα αμφιλεγόμενων τακτικών έρευνας.
Όπως έχουν δείξει έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση καμερών που «παρακολουθεί» τις κινήσεις αστυνομικών οργάνων, έχει βελτιώσει τη συμπεριφορά τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ενδεχομένως το Google Glass να έρχεται να καλύψει τη συγκεκριμένη απαίτηση.
Από την πλευρά της η Google δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με τις Αρχές της Νέας Υόρκης και ότι ενδεχομένως το αστυνομικό τμήμα της πόλης να απέκτησε τα σετ γυαλιών μέσω του προγράμματος Google Glass Explorer. Το κόστος χρήσης ενός σετ γυαλιών μαζί με τις σχετικές εφαρμογές ανέρχεται στα 1.500 δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νέας Υόρκης θα ενσωματώσουν στις δομές τους προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Ήδη από το 2012, η αστυνομία της πόλης και η Microsoft συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός εργαλείου (Domain Awareness System) που θα συγκεντρώνει και θα διαχειρίζεται δεδομένα από παρακολουθήσεις, κυρίως για τις ανάγκες επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας. naftemporiki.gr

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…