Με φυλάκιση κινδυνεύουν πλέον οι «αρνητές» γονείς

Τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή κατέθεσαν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης για γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο  

5374181

Στενεύουν τα περιθώρια για τους γονείς οι οποίοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, διάταξη που θα προβλέπει έως και διετή ποινή φυλάκισης για γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία επικαλούμενοι τον κορονοϊό ή άλλους λόγους κατέθεσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης.
 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Η σχετική διάταξη της τροπολογίας έχει ως εξής:

Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», αναφέρεται:

«Υποχρεωτικότητα φοίτησης νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο

Τροποποίηση δεύτερου εδαφίου παρ. 3 άρθρου 2 ν. 1566/1985 δεύτερο εδάφιο παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί εποπτείας φοίτησης νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο από όποιον έχει επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται, παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται ποινή φυλάκισης μέχρι και χρηματική ποινή, και παρ. 3 του άρθρου 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο εφόσον μαθητής έχει υπερβεί ηλικίας του. Όποιος έχει επιμέλεια πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει εγγραφή εποπτεία του ως προς φοίτηση τιμωρείται ποινή φυλάκισης μέχρι (2) και χρηματική ποινή.>)».

Ρύθμιση και για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης
Με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για την μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…